Vaccineren hond

vaccinerenHet vaccineren van uw hond blijft nodig om uw hond te beschermen tegen ziekten. Wij werken via een vaccinatieschema. Verder bepalen we aan de hand van de leefomgeving en eventueel vakantiebestemming welke extra vaccinaties gegeven worden.

Ons vaccinatieschema

6 weken leeftijd: Puppy enting
9 weken leeftijd: Kleine Cocktail
12 weken leeftijd: Grote Cocktail
1 jaar na de 12 weken enting: Grote Cocktail
(Na deze basisentingen wordt ieder jaar de kleine cocktail gevaccineerd en een keer per 3 jaar de grote cocktail) 

Puppy enting

De puppy enting bestaat uit Parvo en de Hondenziekte.  

Kleine Cocktail

De kleine cocktail bestaat uit de Ziekte van Weil en Para-Influenza.

Grote Cocktail

De grote cocktail bestaat uit Parvo, Ziekte van Weil, Para-influenza en Hepatitis.

Overige entingen

Buiten deze entingen worden er aan de hand van de leefomgeving nog entingen toegevoegd, zoals:

Kennelhoest

Deze enting wordt gegeven als uw hond naar een puppycursus of kennel gaat. 

Rabiës

Deze enting is verplicht als u met uw hond de grens over gaat. Deze enting moet zeker 3 weken van tevoren gegeven worden. Als uw hond deze enting de eerste keer krijgt, is die 1 jaar geldig. Erna is deze enting 3 jaar geldig.

Is het echt nodig elk jaar te vaccineren?

Uit onderzoek is gebleken dat de beschermingsduur van een aantal stoffen uit de cocktail langer zijn dan 2 jaar. De Ziekte van Weil en de Para-Influenza blijft maar 1 jaar gelden. Wij adviseren dus ook om jaarlijk de kleine cocktail te laten geven aan uw hond en daarbij 1x per 3 jaar de grote cocktail. Het ligt natuurlijk aan de gezondheid, leeftijd, leefomstandigheden van uw hond wat we extra zullen vaccineren. 

Wilt u uw hond alleen vaccineren als u zeker weet dat dit nodig is? Dan is het Alternatief Zorgpakket iets voor u! Met dit zorgpakket bieden wij u de mogelijkheid uw hond op maat te vaccineren en te ontwormen. Met behulp van een titerbepaling in het bloed zullen we onderzoeken of uw hond nog voldoende antistoffen in het bloed heeft om adequaat te reageren op een infectieziekte.

Vaccineren zal altijd noodzakelijk blijven, omdat wij in ons land de meeste dieren goed vaccineren komen de ziektes onder onze huisdieren minder voor dan in andere landen.