Gebitsverzorging

hond tandenpoetsen webStelt u eens voor dat wij een paar jaar onze tanden niet zouden poetsen. Wat zou er dan gebeuren.... Daar willen we niet eens aan denken, want we gaan uit onze mond stinken en er komt een enorme laag tandplak over onze tanden heen. Door de bacteriën in de mond wordt tandplak al snel tandsteen. Het tandvlees raakt daardoor ontstoken en trekt zich terug. Zo wordt alles aangetast en zal de tand uitvallen. Dat gaat gepaad met een enorme stank en pijn. Dus poetsen wij braaf twee keer per dag onze dagen en gaan we op controle bij de tandarts. Maar hoe zit het dan met de verzorging van het gebit van onze huisdieren? Juist die hebben net zo'n goede verzorging nodig als ons eigen gebit. 

Tanden poetsen

De beste manier om tandplak en tandsteen te voorkomen, is tanden poetsen. Via een paar stappen kunt u dit oefenen.

- Stap1:  Doop een gaasje in wat bouillon en wrijf hiermee over de voortanden.
- Stap 2: Als dit na een paar dagen goed gaat, kunt u proberen op dezelfde manier ook de kiezen aan de buitenkant te doen.
- Stap 3: Als dit ook goed gaat, kunt u proberen ook de binnenkant te poetsen.
- Stap 4: Als het poetsen met een gaasje in bouillon goed gaat, kunt u ook een vingertandenborstel of een
  tandenborstel met speciale tandpasta voor dieren gebruiken.

Doorgaans is twee keer per week poetsen genoeg. Nu is het aanleren van tanden poetsen bij pups een stuk makkelijker dan bij volwassen honden. Lukt het poetsen niet goed, dan zijn er nog andere mogelijkheden. 

Gebitsverzorgingsproducten

Wij maken gebruik van de Orozyme gebitsverzorgingsproducten. Deze producten werken door middel van enzymen. Deze enzymen worden door de darm opgenomen en via de speekselklieren uitgescheiden. Dit gaat de vorming van tandplak tegen. Hierdoor verdwijnt ook de slechte adem.

Mondverzorgingsproducten (100% Natuurlijk)

Bij dieren die het poetsen niet toestaan, kan OROZYME® Bucco-Fresh dagelijks aan het droge of nat voer toegevoegd worden. Orozyme Bucco Fresh is een algenpreparaat dat via het vasculair systeem (de bloedvaten van uw huisdier) tot in de speekselklieren werkt. Via het speeksel wordt dan de mond behandeld. Het bevat geen enkel ander product dat de slechte adem en/of de gebitsproblemen van uw huisdier maskert. 

Orozyme Bucco Fresh Dental Croqs zijn snacks en een 100% natuurlijk aanvullend diervoeder op basis van een speciaal type algen. De Dental Croqs verhinderen dat tandplak zich vastzet op de tanden en verweekt de aanslag. Hierdoor zal de adem van uw huisdier ook minder gaan ruiken. Dit al door het geven van 2 croqs per dag. 

Orozyme RF2 Sticks zijn 100% plantaardig en bevatten het actieve ingrediënt RF2, een unieke actieve formule die de vorming van tandaanslag (biofilm) op de tanden aanduidend vermindert en een slechte adem van hond en kat aanpakt. De sticks zijn bovendien erg smakelijk. De samenstelling, de structuur en de vorm van de Orozyme RF2 Sticks zorgen voor een mechanisch schuureffect, zodat de tanden tot op de tandvleeslijn gereinigd worden. Het regelmatig kauwen op de Sticks bestrijdt het ontstaan van een biofilmlaag (tandplak) en het ontstaan van een slechte adem.  

De slechte adem verdwijnt na 3 à 6 weken toediening: een eerste bewijs van verbetering van de mond- en tandhygiëne. In tweede instantie verweekt en verdwijnt de bestaande tandplak en kan de zachter geworden tandsteen gemakkelijker verwijderd worden door middel van poetsen.

Er zijn dus verschillende mogelijkheden voor de mondverzorging van uw huisdier. Ga dan ook niet akkoord met een slechte adem! Dit is een oplossing die werkt. Onze eigen huisdieren gebruiken de producten van Oryzome ook. Vraag ons gerust naar onze eigen ervaringen met Orozyme!! De hierboven genoemde producten helpen niet als uw huisdier al reeds tandsteen heeft, maar het voorkomt het wel.

Orozyme

 

Want soms is het al te laat... dan is tandplak tandsteen geworden. Wat nu te doen als uw hond al tandsteen heeft? Als zich eenmaal tandsteen gevormd heeft, kunt u dit zelf thuis niet verwijderen. Dit gebeurt met een speciaal apparaat onder narcose. Het gebit wordt dan helemaal schoon gemaakt en daarna met een ultrasoon reinigingsapparaat tot in de puntjes gereinigd. Het puntje trilt heel snel, waardoor het tandsteen loslaat. Eventuele losse tanden worden verwijderd. Uw huisdier gaat dan eenmaal wakker met een schoon gebit weer naar huis. Hoe deze behandeling precies gaat, kunt u hier lezen.