Februari 2022

Afgelopen maand gaven we meer aandacht aan het Gezond gewicht van huisdieren

2021 01 07 09 31 11 GebitsbehandelingElke diereneigenaar zal het wel eens gehoord hebben. 'Uw dier is nu goed op gewicht, maar let op dat hij/zij niet zwaarder gaat worden.' Of: 'Uw huisdier komt zeker niets tekort thuis, misschien is het beter als we hem/haar wat minder eten gaan geven en wat laten afvallen'. Maar ook kan het tegenovergestelde gebeuren. 'Probeer ze anders apart eten te geven, misschien dat hij/zij dan wat meer op gewicht komt.

Nu eet waarschijnlijk de ander alles op.' Alle scenario's kunnen voorkomen op de praktijk. Maar wat is het ideale gewicht van je huisdier? En wat maakt het nu zo belangrijk? En waarom hameren wij er altijd zo op? En hoe kunnen we samen er voor zorgen dat onze huisdieren op een Gezond gewicht blijven?

Heeft u dit gemist? Dan verwijzen wij u naar onze Instagram Pagina waar wij elke dinsdag een post wijden aan ons maandthema.

In de maand Februari wordt, landelijk, aandacht besteed aan een gezond gebit. Lees hieronder meer wat jij als baasje hieraan kunt doen;