Vaccincheck

Wilt u zo min mogelijk vaccineren en toch weten dat uw huisdier goed beschermd is? Kortom, vaccineren op maat. Dat kan nu eenvoudig bij ons op de praktijk met de Vaccincheck. Want niet enten is geen oplossing en meten is weten! Met de Vaccincheck is het dus voortaan mogelijk om alleen te vaccineren als het nodig is. 

Fotolia 49494650 XS

De meeste vaccins tegen Parvo, hondenziekte en besmettelijke hepatitis zijn minimaal 3 jaar werkzaam. Uit recente wetenschappelijke onderzoeken blijkt echter dat de bescherming soms nog langer aanhoudt dan die 3 jaar. Met de Vaccincheck kunnen wij controleren hoeveel antistoffen uw hond of kat heeft tegen de meest voorkomende ziekten waartegen wordt gevaccineerd. Bij de Vaccincheck nemen we bloed af van uw huisdier. De hoeveelheid antistoffen in het bloed (de titer) is hierbij de maat, als de titer hoog genoeg is, dan is vaccinatie van uw hond of kat niet nodig. 

Het is dus een simpele bloedtest die vaak al klaar is na een half uur. U kunt er dus voor kiezen om naar huis te gaan en dat wij de uitslag telefonisch doorbellen of u kunt even blijven wachten in de wachtkamer. 

Waarom een Vaccincheck?

Belangrijkste voordeel is dat uw huisdier alleen hoeft te worden gevaccineerd als dat nodig is. Het immuunsysteem van uw huisdier wordt hierdoor niet onnodig belast. Andere voordelen zijn:
- Dieren die gevoelig hebben gereageerd op vaccinaties, hoeven dus niet onnodig weer te worden gevaccineerd;
- Dieren die ziek zijn (bijvoorbeeld met epilepsie of auto-immuunziekte), worden zo min mogelijk geënt. Hetzelfde geldt voor oude dieren.
- Voor puppies kunnen we een individueel vaccinatieschema opstellen. Met de Vaccincheck kunnen we bepalen wat het beste moment is om 
  te starten met enten (maternale immuniteit)
- Door 1x per jaar een check te doen bij honden, weten we of er genoeg anti-lichamen zijn opgebouwden of de vaccinaties zijn aangeslagen.
- Met de Vaccincheck kan ook worden achterhaald of een huisdier (bijvoorbeeld omdat hij of zij uit het buitenland komt) wel gevaccineerd is.

Waarop wordt getest met de Vaccincheck?

Bij een hond kan worden getest op Parvo, hondenziekte en besmettelijke hepatitis. Bij katten kan getest worden op de niesziekte en kattenziekte.

Voor leptospirose (=Ziekte van Weil) en kennelhoest zijn geen titerbepaling mogelijk. Een goede bescherming hiertegen kan alleen gegeven worden door jaarlijkse vaccinatie.

Alternatief Zorgpakket

Naast het Basis Zorgpakket en Senior Zorgpakket, bieden wij onze klanten ook een Alternatief Zorgpakket aan. Als u dit abonnement bij ons heeft afgesloten, dan doen wij elk jaar bij uw hond een Vaccicheck.