Puppybegeleiding

Hoera een nieuwe puppy!Puppy begeleiding

Wat een feest een nieuwe puppy in huis. Maar er komt ook heel wat bij kijken!
Op een leeftijd van 6, 9 en 12 weken komen ze bij de dierenarts voor hun vaccinaties, maar dan...

De volgende vaccinatie is weer op een leeftijd van 1 jaar. In de leeftijd van 12 weken tot 1 jaar gebeurt er heel wat met uw puppy. Hij groeit, zijn tanden gaan wisselen, etc. Om dit proces zo goed mogelijk te begeleiden, hebben wij een maandelijkse puppycontrole.
Deze controle houdt in dat de puppy een goede ervaring krijgt met de dierenartsenpraktijk, omdat er niets negatiefs met de pup gebeurt.
We knuffelen en spelen, er worden koekjes uitgedeeld, maar tussendoor kijken we de puppy natuurlijk even na.
We kijken dan naar de volgende dingen:

- Gewicht/Groei
- Gebit
- Huid/Vacht
- Oren
- Ogen
- Gewrichten

Dan vragen we de eigenaren nog hoe het gaat met de voeding, ontlasting, zindelijkheid, gedrag en beweging etc. We lopen ook even na of de puppy alle ontworming-, vlooien- en tekenmiddelen heeft gehad.

Er gebeuren dus niet veel nare dingen met de puppy, zo krijgt hij dus een leuke ervaring met de praktijk.

Wat zijn de voordelen van zo'n begeleiding? 

De puppy krijgt een positieve ervaring met het 'naar de dierenarts gaan'. Zo voorkomen we dat de puppy te zwaar wordt, de groei niet goed verloopt, zijn tanden niet goed wisselen en zijn ontworming-, vlooien- en tekenmiddelen op tijd krijgt.

Het is ook altijd aan te raden om naar één van onze puppyparty's te komen! Wij geven een keer in de twee maanden een puppyparty. Kijk hiervoor in onze agenda

Wat houdt een puppyparty in?

De puppy's mogen met elkaar spelen, er wordt medische informatie gegeven en Raymond Lahaije de gecertificeerde hondengedragsdeskundige waar wij mee samen werken, komt die middag wat over gedrag vertellen. U kunt hier ook al uw vragen stellen.

Dus... heeft of wilt u een nieuwe puppy? Neem altijd even contact met ons op wat de mogelijkheden zijn bij ons om uw puppy zo goed mogelijk groot te laten worden! De puppycontroles maken ook onderdeel uit van het Puppy Zorgpakket

  Puppy controlePuppycontrole Puppy Controle