Aroma-therapie

hond aromatische olieVoor de meeste van ons is het algemeen bekend dat onze huisdieren hun wereld voornamelijk beleven door hun neus. Zowel bij de hond als de kat als bij knaagdieren is dit het  geval. Toch is voor velen “aromatherapie” iets wat ze niet snel zouden kiezen voor hun huisdieren.

Hier volgen een paar redenen waarom wij dit wel doen.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat het reukorgaan zowel bij mens als dier de snelste verbinding heeft met centrum in de hersenen waar emotie geregistreerd en verwerkt worden. Daarom is het werken met etherische oliën een zeer geschikte methode om gedrag om te vormen of als ondersteuning bij gedragstherapie. Je kunt dan denken aan:
-           (verlatings)angst,
-          nerveuze, drukke honden
-          katten die naast de bak plassen (zonder enige achterliggende medische reden),
-          algemene stress

Daarnaast kunnen er ook oliën ingezet worden voor het weren van parasieten en insecten, als ondersteuning bij wondgenezing, of eczeem. Maar ook ter ondersteuning van honden met epilepsie en Pijnbestrijding.

kat aromatische olieEr zijn dus vele toepassingen en ook vele verschillende oliën. In deze praktijk maken wij echter alleen gebruik van de therapeutische olie van Young Living. En daarnaast zijn wij er ons van bewust dat het gebruik van etherische olie bij katten erg omstreden is en zal dan ook door ons met uiterste voorzichtigheid worden toegepast.

Eén van de huisdieren die bij ons komt, is de hond Iron. Iron is bij ons behandeld met aroma-therapie en met succes! Zijn verhaal leest u hier.