Uw dier blijft thuis tijdens de vakantie

kitten pensionDe meeste huisdieren blijven tijdens de vakantie van hun baasjes thuis. Gewoon omdat het niet kan om ze mee te nemen of omdat het niet mag, aangezien de baasjes de grens overgaan. Als u besluit om uw huisdier niet mee te nemen, dan zijn er 

Mijn huisdier blijft thuis bij vrienden of familie.

Dit is natuurlijk de fijnste oplossing voor uzelf als u weet dat uw huisdier bij bekende kan blijven. Laat u uw huisdier achter bij vrienden of familie? Zorg dan wel dat uw huisdier goed door één deur kan met eventueel de huisdieren van uw vrienden of familie waar uw huisdier gaat verblijven. Voor een kat bijvoorbeeld is het natuurlijk het beste om thuis in de eigen omgeving te blijven. U kunt er dan bijvoorbeeld voor zorgen dat vrienden of familie de kat aan huis komen verzorgen. Er zijn ook dierenverzorgers zoals in een pension, maar die komen aan huis uw huisdier verzorgen.

Naar een pension

Vindt u het vervelend om uw huisdier naar een pension te brengen? Dat is nergens voor nodig, immers in een pension werken mensen die er een beroep van hebben gemaakt om andermans dier te verzorgen! Ze weten vaak door hun opleiding en ervaring waar ze op moeten letten. Uw huisdier is vaak in goede handen! Toch zijn er een aantal dingetjes waar u op kunt letten.

Keuze maken voor pension

Voordat u een definitieve keuze maakt, kunt als beste vooraf een afspraak maken om eens rond te kijken. Let daarbij vooral op de kennels en de speelruimtes. Zijn ze schoon? Zijn ze verwarmd? Zijn honden en katten apart van elkaar gehuisvest? Wat voor indruk geven de dieren die er op dat moment worden opgevangen?

Vragen die u aan een pensioneigenaar kan stellen, zijn:
- Hoeveel tijd per dag wordt er aan uw huisdier besteed?
- Hoe vaak en hoe lang wordt uw hond uitgelaten?
- Als u meerdere dieren heeft, kunt ze dan samenzetten?
- Kunt u uw eigen voer meegeven?
- Met welke dierenarts werken ze samen?
- Hoe gaan ze om met zieke huisdieren?
- Welke entingen zijn nodig?
- Moet uw dier gechipt en geregistreerd zijn?
- Is het mogelijk om een proefdag te draaien?
- Heeft het pension een verplicht bewijs van vakbekwaamheid, zoals vastgelegd in het Honden- en kattenbesluit uit 1999?

Voorwaarden van het pension aan uw huisdier

hond kennelDe keuze is gemaakt! U heeft een pension gevonden waar u met een gerust hart uw huisdier kan achterlaten. Maar dan bent u er nog niet. Ook uw huisdier zal aan een aantal voorwaardes moeten voldoen voordat hij of zij daar naar toe mag. Zo moeten uw huisdieren ingeënt zijn. Voor de hond gaat dit om de inenting tegen het parvovirus en hondenziekte (ook wel ziekte van Carré genoemd). Uw kat moet ingeënt zijn tegen kattenziekte en niesziekte. De dierenarts moet deze vaccinaties aftekenen in het dierenpaspoort. 

Buiten deze gewone jaarlijkse vaccinaties, is er vaak een extra vaccinatie nodig. Voor honden is dat de vaccinatie tegen kennelhoest.  Deze vaccinatie moet minimaal 3 dagen voor uw huisdier naar een pension gaat worden gegeven. Let hierbij wel op dat er ook verschillende pensions zijn die 2 tot 3 weken van tevoren de vaccinatie gezet willen hebben.
(Heeft u een DGK Zorgpas, een Basis Zorgpakket, een Alternatief Zorgpakket of een Senior Zorgpakket? Dan kunt u besparen op de kosten voor deze vaccinaties). 

Daarnaast kan een pension verlangen dat uw huisdier gechipt is en geregistreerd staat. Sommige pensions willen ook een bewijs van ontvlooien en ontwormen. Vraag van tevoren of dit bij uw pension ook het geval is.

Handige adressen en links:
www.dierenpensionwijzer.nl
www.hondenoppas.nl
www.petbnb.nl
www.vakantieoppas.nl
www.zwoofer.nl