Webshop DGK-Centrum
Knaagdieren en kou

De winter heeft zijn intrede gegaan en dat betekend brrrr.... Onze knaagdieren houden helemaal niet van kou en daarom moeten we ze een handje helpen in de winter. Denk bijvoorbeeld aan het water dat buiten kan bevriezen of de hamster die in winterslaap kan gaan. Allemaal dingen om even bij stil te staan.
Kou is in het algemeen zeer slecht voor knaagdieren. Het zijn gevoelige dieren die snel onderkoeld raken en daarom is het belangrijk dat ze er warm bijzitten. Voor de knaagdieren die binnenshuis wonen is dat niet zo moeilijk, maar voor de dieren die buiten wonen moeten er zeker extra maatregelen getroffen worden.

BUITEN LEVEN
Konijnen en hamsters die buiten wonen moeten tijdens de winter een extra pak stro krijgen. Een lekker warm bedje of iglo huis is ook heel welkom. Denk ook aan de drinkfles! Het water in de drinkfles kan eenvoudig bevriezen. Gebruik een thermocover om het water te beschermen tegen bevriezing. Controleren het water dagelijks.

WINTER BEDEKKING
In de winter zachte en warme bodembedekkers heel prettig voor de dieren. Bij stro zie je ook dat kleine knaagdieren deze bodembedekking verkiezen boven minder zachte bedekkers in de winter.

VITAMINES
Ook voor dieren kan het helemaal geen verkeerd idee zijn om ze in tijdens de winter extra weerstand te geven. Dit kan bijvoorbeeld d.m.v. kruiden, speciale brokjes of vitamine preparaten. Regelmatig groente en fruit is ook heel belangrijk voor de weerstand, ook in de winter.

WINTERSLAAP
Sommige dieren zoals Syrische Hamsters kunnen in een winterslaap gaan. Dit doen ze als de temperatuur die langere tijd tussen de 10 en 15 graden ligt. Het is dus belangrijk dat het kacheltje aan gaat. Gebeurd het toch dat je hamster in winterslaap gaat, geen paniek. Zorg ervoor dat je hem opwarmt en dan wordt hij vanzelf weer wakker.

Kou bij honden

KLEINE HONDEN
Over het algemeen kunnen kleine honden niet heel goed tegen kou. Dit heeft te maken met hun – vaak korte – vacht en lage vetgehalte. De meeste kleine honden vertonen vanaf 8 °C verschijnselen van kou.

MIDDELGROTE HONDEN
Middelgrote honden kunnen beter tegen kou dan kleine honden, maar overschat ze niet. De eerste verschijnselen treden op rond de 5 °C. Blijf uw hond daarom goed in de gaten houden bij temperaturen die richting het vriespunt gaan.

GROTE HONDEN
Grote honden kunnen over het algemeen goed tegen de kou. Ze hebben een dikkere vetlaag en hun lichaam stoot minder warmte af dan die van kleine honden. De eerste verschijnselen van kou treden daarom ook meestal pas op rond de 3°C. Toch kunnen ook grote honden het te koud krijgen bij zeer lage temperaturen, dus blijf altijd opletten.

RISICOFACTOREN
Hoe goed uw hond bestand is tegen de kou, hangt af van het ras. Uiteraard verschilt dit ook per hond. Een aantal factoren zorgt er daarnaast voor dat de kou een grotere invloed heeft op uw viervoeter. Dat zijn:

 • - De vacht. Hoe dunner de vacht, hoe sneller uw hond afkoelt.
  - Een kale buik. Heeft uw hond een kale buik? Dan zal hij sneller afkoelen.
  - De leeftijd. Puppy’s kunnen minder goed tegen de kou dan honden van een paar jaar oud. Oude honden zijn ook extra kwetsbaar,
     omdat ze hun lichaamstemperatuur minder goed kunnen reguleren.
  - Is uw hond ziek? Kijk dan goed uit bij koud weer. Ze zijn extra gevoelig voor kou.
  - Heftige wind en/of regen. Dit versterkt de verschijnselen die optreden als gevolg van kou.
  - Gesmolten sneeuw.
   Sneeuwklompjes kunnen blijven hangen in de vacht. Dit is niet alleen onprettig, maar kan ook zorgen voor snelle afkoeling.

 • HEEFT MIJN HOND HET KOUD?
  Als uw hond het koud heeft of uw hond is aan het afkoelen, dan kunt u dat herkennen aan een aantal verschijnsele

  Uw hond gaat rillen;
  Het ademen gaat moeizaam;
  De hartslag wordt zwakker.

  Het kan ook zijn dat uw hond in zichzelf keert, geen contact zoekt en niet wil spelen. Wanneer u een of meerdere van deze verschijnselen constateert, is het verstandig om uw hond goed in de gaten te houden en het comfortabeler voor hem of haar te maken. Koelt de hond namelijk teveel af, dan kan onderkoeling optreden.

LET OP DE LICHAAMSTEMPERATUUR VAN UW HOND
De lichaamstemperatuur van een hond ligt normaal gesproken tussen de 38 °C en 39 °C. Door inspanning en stress kan dit snel oplopen met een halve tot een hele graad, en door kou kan de temperatuur juist snel dalen. Iets lager is niet zo erg, maar wanneer de temperatuur beneden de 37.5 graden zakt en uw hond begint afwijkend gedrag te vertonen, dan raden wij aan om contact met ons op te nemen voor advies.

Het is belangrijk dat u de lichaamstemperatuur goed meet. Dit kunt u het beste doen met een digitale thermometer voor mensen. Aan de oren voelen is bijvoorbeeld niet de juiste manier om de exacte temperatuur te meten.

VERZORG DE POTEN VAN UW HOND GOED
Het is zeer belangrijk om de poten van uw hond in de winter extra goed te verzorgen, voornamelijk omdat er dan gestrooid wordt. De pekel blijft aan de poten van uw hond kleven of gaat in een open wondje in de poot zitten. Na het uitlaten is het dan ook verstandig om de poten van uw hond af te spoelen met lauw water. Zo voorkomt u dat uw hond de pekel van de poten aflikt en er zoutresten in de maag terecht komen. 

Om te voorkomen dat er pekel en sneeuwklonten aan de poten van uw hond blijven zitten – dit kan namelijk pijn doen – kunt u de poten insmeren met vaseline of speciale potenbalsem. Vaseline is niet giftig voor honden, let er wel op dat de vaseline vrij is van toevoegingen.

WAT TE DOEN ALS UW HOND ONDERKOELD IS
Als uw hond onderkoeld is zijn er een aantal dingen die u kunt doen:

Breng uw hond naar een warme omgeving;
Geef uw hond suiker en warm drinken;
Pak uw hond in met dekens om hem weer warm te krijgen;
Neem contact op met uw dierenarts.

MAAK EEN AFSPRAAK ALS:
Vertoont uw hond onderkoelings- of bevriezingsverschijnselen? Wacht vooral niet te lang en maak een afspraak. Wij helpen uw hond er snel weer bovenop!

Gezond huisdier

Klik op de gewenste afbeelding (links: Kat / rechts: Hond) voor de pdf.

kat plaatje voor op de site dgk hond afbeelding tekst site dgk

 

Iris Roosen


Mijn naam is Iris Roosen. Ik ben opgegroeid op een boerderij in Elsloo tussen de shetlanders, geitjes en (mini)varkentjes. Al van jongs af aan wilde ik graag dierenarts worden.

In juli 2020 werd deze droom dan eindelijk werkelijkheid! Toen ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Gent in de optie gezelschapsdieren. Tijdens de opleiding heb ik verschillende stages gedaan in binnen- en buitenland, met als hoogtepunt een stage in de VS.

 
Ik stond te popelen om alle theorie om te zetten in praktijk, dus ik ben meteen aan de slag gegaan bij Diergeneeskundig Centrum Beek. In het vak fascineert de bijzondere band tussen mens en dier mij elke dag opnieuw. Bovendien vind ik het belangrijk dat elk dier met aandacht wordt behandeld: hoe groot, klein of bijzonder dan ook. Daarom help ik u en uw huisdier met veel plezier op de praktijk! 

Florence Orru

Mijn naam is Florence Orru. Sins september 2019 ben ik werkzaam in de praktijk als paraveterinair. Hiervoor ben ik 6 jaar werkzaam geweest op een andere praktijk, totdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. In die 6 jaar heb ik mijn opleiding afgerond als paraveterinair in Barneveld en heb ik veel ervaring opgedaan.

Zolang ik mij kan herinneren, heb ik al huisdieren. Ik heb op verschillende plekken stage gelopen, waaronder ook in deze praktijk. Tegenwoordig bestaat mijn huishouden dan ook uit meerdere cavia's, een jack russel en een shetlander. Helaas kunnen we niet uitbreiden door ruimtegebrek.

Ik ben getrouwd en samen hebben wij 2 geweldige kinderen die ook dol zijn op/met dieren. In onze vrije tijd maken we dan ook veel ponyritjes of boswandelingen met onze Bennie en Twinkle.

Binnen de praktijk werk ik op verschillende locaties. Onder andere bij ons Veterinair Steunpunt Jumper Beek. Ik geniet elke dag van mijn werk, en zie mijn werk dan niet als een baan, maar meer als een hobby! 

Mijn vaste taak is: Alles beheren rondom ons Veterinair Steunpunt Jumper Beek.

 

Corona-Virus Maatregelen

valerie en josca mondkapkes

Als allereerste staat bij ons natuurlijk uw huisdier voorop! We zullen dan ook in onze praktijk en op onze veterinaire steunpunten de maatregelen nemen die nodig zijn om ons personeel te kunnen beschermen tegen corona, maar wel met het oogpunt dat wij alle medische zorg nog steeds kunnen bieden aan uw huisdier!

Maatregelen als gevolg van de Corona pandemie

Wij wijzen onze cliënten en medewerkers op de hygiënemaatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid. Wij bekijken de situatie dag voor dag en passen onze maatregelen hierop, indien nodig, voortdurend aan.

Wij vragen onze cliënten en medewerkers alert te zijn op symptomen zoals, hoesten en kuchen, verkoudheid en of koorts.

Wij vragen onze medewerkers niet naar het werk te komen bij hoesten en kuchen, verkoudheid, keelpijn en of koorts. Daarnaast vragen wij hen de sociale contacten te beperken tot nader order maar in ieder geval tot September 2020.

We schudden geen handen en wassen en desinfecteren onze handen zeer regelmatig. Ook onze prakttijkruimte, balie, wachtkamer, koffiemachine, pinautomaat etc. worden regelmatig gedesinfecteerd.

Wij verzoeken u voor spoedgevallen de kliniek te bezoeken, zodat de huisvisites tot een minimum kunnen worden beperkt.

Wat wij van onze cliënten verwachten!

Heeft u gezondheidsklachten die gerelateerd zouden kunnen zijn aan het Coronavirus, bezoek onze kliniek dan niet. Neem liever eerst telefonisch contact op met onze balie om te overleggen of een bezoek aan de kliniek op dit moment noodzakelijk is. Belt u dan naar: 0031 (0)46-4371885 (optie 3).

Bezoek onze kliniek tot December 2020 bij voorkeur na afspraak, om zo met ons, het aantal mensen in de wacht- en balieruimte te kunnen beperken.

Heeft u een afspraak? Dan vragen wij om 1 begeleider per huisdier. Meldt u bij de afspraak bij balie nog zonder uw huisdier. We willen u vragen om dan buiten te wachten. Eén van onze assistente zal u komen halen als u aan de beurt bent. Desinfecteer bij binnenkomst uw handen.

We vertrouwen op uw gezond verstand en uw medewerking.

Wilt u op de hoogte blijven van een eventuele verandering in de maatregelen? Volg ons dan op facebook: https://www.facebook.com/Diergeneeskundig.Centrum.Beek/ of abonneer u op onze nieuwsbrief: de Beeker Beestenboel.

ThuisBezorgd

Bent u genoodzaakt om thuis te blijven maar heeft u medicatie, voer en/of producten nodig van de praktijk? Belt u dan naar: 0031 (0)46-4371885 (optie 3). Wij bezorgen u de producten thuis.

- 0-5 km gratis
- 5-10 km kost bezorgen €4,50 euro
- 10-20 km betaalt u €7,50 euro.
- >20km in overleg

*Wij bezorgen enkel aan onze klanten.
*U dient thuis te zijn op moment van bezorgen.
*De producten worden afgeleverd bij de deur, wij bellen aan om u te laten weten dat het product klaarstaat om onnodig contact te voorkomen.

 

 

Josca van Ravenhorst

joska webMijn naam is Josca van Ravenhorst, zoals mijn achternaam al verklapt kom ik niet uit het zuiden. Ik ben opgegroeid in Barneveld. Daar heb ik dan ook de opleiding tot Paraveterinair gevolgd op het Groenhorst college.
Van kleins af aan loop ik tussen de dieren. Mijn ouders fokken met honden en mijn grootouders hadden een boerderij. Hier genoot ik ontzettend van. Sinds 5 jaar woon ik samen met mijn vriend en onze diertjes in het gezellige Zuiden.

In augustus 2018 ben ik op deze praktijk begonnen. Je kunt me overal in de praktijk tegenkomen; aan de balie, in de operatie kamer,  in de behandelkamers en nog veel meer. 

Daarnaast begeleid ik de diertjes met overgewicht tijdens mijn gewichtscontroles en volg ik de diabetes patiëntjes op de voet tijdens mijn diabetes begeleidingsprogramma.   

Ik hoop jullie te zien op de praktijk! 

 

Wat is functionele diergeneeskunde?

diergeneeskundeWat helderheid kan wellicht geen kwaad.

In de westerse wereld, waaronder Europa en de VS ligt de nadruk op de Reguliere Diergeneeskunde. Dit wordt ook wel klassieke-, allopathische-, conservatieve- of orthodoxe diergeneeskunde genoemd. Nadruk binnen deze vorm van diergeneeskunde ligt op het bestrijden van symptomen. Los hiervan zijn er in de diergeneeskunde de afgelopen eeuw aanzienlijke stappen voorwaarts gemaakt, die zonder meer lovenswaardig zijn. Er is echter een stroming binnen deze vorm van diergeneeskunde, die vooral de nadruk wil leggen op het langdurig voorschrijven van medicijnen om zo alleen de symptomen te onderdrukken. We kunnen deze vorm van diergeneeskunde dan ook met recht ‘ziektezorg’ noemen.  

Enigszins denigrerend poogt de reguliere diergeneeskunde alles wat hier niet onder valt, zoals homeopathie, Phytotherapie, Ortholmoleculaire diergeneeskunde, Chiropractie, Osteopathie, Holistische- of Integrale diergeneeskunde weg te zetten als Alternatieve Diergeneeskunde. Daarbij gaan sommige geesten zo ver dat ze het wensen te bestempelen als ‘kwakzalverij’. Dit alleen met als doel om de reguliere diergeneeskunde neer te kunnen zetten als enig zaligmakend.

Toch zijn het juist die andere vormen van diergeneeskunde, die vooral gericht zijn op de genezing van de patiënten. Daarbij is juist veel meer sprake van ware ‘gezondheidszorg’.

Functionele Diergeneeskunde. Dit is een term die vooral in de VS gebezigd wordt, zowel in de humane als de veterinaire geneeskunde, door artsen die als uitgangspunt hebben dat ze de patiënten echt willen genezen door de oorzaken aan te pakken, waar mogelijk, en niet louter de symptomen willen bestrijden. Daartoe doet het niet ter zake of er sprake is van reguliere- of alternatieve- geneeskunst. De patiënt doet ertoe. Die staat centraal. Niet de protocollen of economische sturing door farmaceutische bedrijven.

In de functionele diergeneeskunde is de arts meer een gezondheidscoach die samen met de eigenaar zoekt naar de beste weg naar gezondheid. Geen witte jas die louter recepten uitschrijft als het hoogste goed. Nee, juist het trachten te herstellen van de gezondheid, waar mogelijk, zonder medicijnen. Ware gezondheidszorg dus. Symptomen zijn louter een signaal van het lichaam dat er iets mis is. Daarom moeten we niet de symptomen onder de mat proberen te vegen, maar juist de oorzaken trachten aan te pakken, als dit mogelijk is om deze weg nemen. Alleen dan is echte gezondheid te bereiken en doet men mijns inziens aan ware gezondheidszorg.

In het begin van deze eeuw zette ik als ‘Mission Statement’ op onze website: 

 “Het doet er niet toe hoe of op welke manier een patiënt geneest, als hij maar geneest en/of een waardig leven kan hebben.’

Destijds leek me dit vanzelfsprekend. Maar inmiddels heeft de werkelijkheid ons ingehaald en zorgen protocollen en andere regels ervoor dat vaak de gezondheid van een dier niet meer gediend lijkt te mogen worden. Alsof protocollen belangrijker zijn geworden, dan de patiënt zelf.

Ik realiseerde me dat we in onze kliniek eigenlijk altijd al Functionele Diergeneeskunde nastreefden en trachten te bedrijven.  Vanaf nu noemen we het daarom ook zo:

Diergeneeskundig Centrum Beek
Centrum voor Functionele Diergeneeskunde

Peter Boskamp
Dierenarts

 

Het verhaal van Iron (aromatherapie)

Eind november kwam Iron (13 mnd) samen met zijn baasjes bij ons: 

"Eind november zijn we bij jullie geweest met Iron (13mnd) met een aantal niet echt te definiëren klachten. Hij at niet, huilde luidkeels als we niet thuis waren, spuugde alles uit of het kwam er vloeibaar achter uit. Zes weken ervoor hadden we onze oude Stafford teef moeten laten inslapen.

Medisch gezien leek er niets aan de hand te zijn, maar ondanks alles was hij ongeveer 4 kilogram afgevallen in de laatste weken.

In overleg hebben we met Amy (Amy Besselink is paraveterinair bij DGK Centrum en gespecialiseerd in aromatherapie) een afspraak gemaakt om te zien of het welzijn van Iron wellicht te beïnvloeden zou zijn met ethische oliën.

Tot onze verbazing koos Iron twee flesjes uit waarvan Amy een samenstelling maakte. Inmiddels zijn we een week verder en is het resultaat goed waarneembaar. Iron eet nu met smaak zijn nieuwe brokken en maakt er een goede ontlasting van. Tevens is hij buiten zelfverzekerder dan vooraf, binnen is hij rustiger, hij speelt weer en de buren hebben het huilen niet meer gehoord."

Onze dank is groot ook namens Iron,
Anita en Bart

De feestdagen zijn weer voorbij! Vanuit ons hele team wensen wij iedereen een gezond en gelukkig 2018!

Heeft u fijne feestdagen gehad? Wij hebben er weer heerlijk van genoten en dat was natuurlijk ook weer te zien op de weegschaal. Helaas zijn wij niet de enige die in gewicht kunnen aankomen. In de praktijk zien wij ook veel huisdieren met overgewicht. Maar daar kunt u makkelijk iets aan doen! In deze nieuwsbrief geven wij u een aantal tips, want overgewicht bij een huisdier kan veel problemen veroorzaken. Een huisdier met een normaal gewicht is een gelukkig huisdier. 

Daarnaast hebben wij sinds kort nieuwe voeding voor hond en kat in de praktijk. Hierover gaan we u ook meer informeren.

Het laatste thema van deze nieuwsbrief is het gebit van uw huisdier. Februari staat geheel in teken van het gebit van uw hond en kat. Wat zou er gebeuren met ons gebit als wij onze tanden niet meer deden poetsen? Veel leesplezier! 
Lees verder


 

Boinks

We hebben ze weer! Het kattenspeeltje waar uw kat zich uren mee kan vermaken! Kom snel naar de praktijk voor dit leuke speelgoed, want op = op! Heeft u een DGK Zorgpas? Dan hebben wij voor u een speciale aanbieding! 

Lees meer
Stagiair(e) Paraveterinair Week 4 t/m 10

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stageplek? Volg je de opleiding tot Paraveterinair niveau 4/ Leerjaar 2?  Dan hebben wij mogelijk de plek voor jou.  

Diergeneeskundig Centrum Beek is op zoek naar een

niveau 4 stagiaire Paraveterinair/Dierverzorging (Leerjaar 2).  

Stagiair(e) Paraveterinair /Dierverzorging (m/v)

Wat bieden wij jou?
- een uitdagende en leerzame stageplek gericht op de praktijk,
- een uitdagende en leerzame stageplek gericht op allround werkzaamheden van
  een paraveterinair, 
- een stageplek voor  – Week stage-  / Week 4 t/m 10

Wie zoeken wij?
- Ben jij ambitieus en beschik je over een proactieve houding?
- Ben jij klant-, kwaliteit-, en servicegericht ingesteld?
- Ben jij een teamplayer?

Ben jij op zoek naar een stageplek voor je Paraveterinaire opleiding? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar het volgende email adres: Fabienne_boskamp@dgkcentrum-beek.nl  Je kunt je brief richten t.a.v. Fabienne Boskamp.

Stagiair(e) Paraveterinair Week 20 t/m 26

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stageplek? Volg je de opleiding tot Paraveterinair niveau 4/Leerjaar 3?  Dan hebben wij mogelijk de plek voor jou.

Diergeneeskundig Centrum Beek is op zoek naar een
niveau 4 stagiaire Paraveterinair (Leerjaar 3).  

Stagiair(e) Paraveterinair  (m/v)

Wat bieden wij jou?
- een uitdagende en leerzame stageplek gericht op de praktijk,
- een uitdagende en leerzame stageplek gericht op allround werkzaamheden van
  een paraveterinair, 
- een stageplek voor  – Week stage-  / Week 20 t/m 26

Wie zoeken wij?
- Ben jij ambitieus en beschik je over een proactieve houding?
- Ben jij klant-, kwaliteit-, en servicegericht ingesteld?
- Ben jij een teamplayer?

Ben jij op zoek naar een stageplek voor je Paraveterinaire opleiding? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar het volgende email adres: Fabienne_boskamp@dgkcentrum-beek.nl  Je kunt je brief richten t.a.v. Fabienne Boskamp.

Stagiair(e) Paraveterinair Week 5 t/m 17

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stageplek? Volg je de opleiding tot Paraveterinair niveau 4/Leerjaar 4?  Dan hebben wij mogelijk de plek voor jou.

Diergeneeskundig Centrum Beek is op zoek naar een
niveau 4 stagiaire Paraveterinair (Leerjaar 4).  

Stagiair(e) Paraveterinair  (m/v)

Wat bieden wij jou?
- een uitdagende en leerzame stageplek gericht op de praktijk,
- een uitdagende en leerzame stageplek gericht op allround werkzaamheden van
  een paraveterinair, 
- een stageplek voor  – Week stage-  / Week 5 t/m 17

Wie zoeken wij?
- Ben jij ambitieus en beschik je over een proactieve houding?
- Ben jij klant-, kwaliteit-, en servicegericht ingesteld?
- Ben jij een teamplayer?

Ben jij op zoek naar een stageplek voor je Paraveterinaire opleiding? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar het volgende email adres: Fabienne_boskamp@dgkcentrum-beek.nl  Je kunt je brief richten t.a.v. Fabienne Boskamp.

Stagiair(e) Paraveterinair Week 43 t/m 48 (2017)

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stageplek? Volg je de opleiding tot Paraveterinair niveau 4/Leerjaar 3?  Dan hebben wij mogelijk de plek voor jou.

Diergeneeskundig Centrum Beek is op zoek naar een
niveau 4 stagiaire Paraveterinair (Leerjaar 3).  

Stagiair(e) Paraveterinair  (m/v)

Wat bieden wij jou?
- een uitdagende en leerzame stageplek gericht op de praktijk,
- een uitdagende en leerzame stageplek gericht op allround werkzaamheden van
  een paraveterinair, 
- een stageplek voor  –Week stage-  / Week 43 t/m 48 (2017)

Wie zoeken wij?
- Ben jij ambitieus en beschik je over een proactieve houding?
- Ben jij klant-, kwaliteit-, en servicegericht ingesteld?
- Ben jij een teamplayer?

Ben jij op zoek naar een stageplek voor je Paraveterinaire opleiding? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar het volgende email adres. Fabienne_boskamp@dgkcentrum-beek.nl  Je kunt je brief richten t.a.v. Fabienne Boskamp.

Stagiair(e) Paraveterinair week 36 t/m 4 (2017/2018)

Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame stageplek? Volg je de opleiding tot Paraveterinair niveau 4?  Dan hebben wij mogelijk de plek voor jou.

Diergeneeskundig Centrum Beek is op zoek naar een
niveau 4 stagiaire Paraveterinair (Leerjaar 4).  

Stagiair(e) Paraveterinair  (m/v)

Wat bieden wij jou?
- een uitdagende en leerzame stageplek gericht op de praktijk,
- een uitdagende en leerzame stageplek gericht op allround werkzaamheden van
  een paraveterinair, 
- een stageplek voor  – Dag stage-  / Week 36 t/m 4 (2017/2018)

Wie zoeken wij?
- Ben jij ambitieus en beschik je over een proactieve houding?
- Ben jij klant-, kwaliteit-, en servicegericht ingesteld?
- Ben jij een teamplayer? 

Ben jij op zoek naar een stageplek voor je Paraveterinaire opleiding? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar het volgende email adres. Fabienne_boskamp@dgkcentrum-beek.nl  Je kunt je brief richten t.a.v. Fabienne Boskamp.

Veterinair steunpunt

profielfoto veterinair steunpuntDiergeneeskundig Centrum Beek heeft naast de locatie van de praktijk (Julianalaan 7a in Beek), nog 2 veterinaire steunpunten, waar u terecht kunt voor vragen en de basiszorg van uw huisdier. Eén VSP vindt u in de dierenspeciaalzaak Pootjes enzo in Limbricht en ons andere VSP in de Jumper Tuinoutlet in Beek.  Waarom? Beter gezegd, waarom niet? Drie bedrijven die het welzijn van dieren voorop hebben staan, kunnen u nu nog beter van dienst zijn. Samen sterk voor uw dier! 

We hebben gemerkt dat het soms makkelijker en sneller is voor een huisdiereigenaar om problemen en klachten te bespreken met het personeel van een dierenwinkel dan met ons. En dat is ook logisch. Bij een dierenspeciaalzaak kun je de vraag zo stellen, terwijl je binnenloopt en spullen haalt voor je huisdier. Bij een dierenarts moet je toch specifiek gaan bellen en eventueel een afspraak maken. Alleen mist het winkelpersoneel een medische achtergrond, waardoor soms klachten en problemen niet goed worden geconstateerd en een huisdier hierdoor de zorg mist die het eigenlijk nodig heeft. En daarom hebben wij nu dus 1 VSP  in Pootjes en Zo (Limbricht), en in de Jumper & Tuinoutlet (Beek)! Heeft u een probleem of klacht, dan kunt u dus ook bij 1 van deze bedrijven terecht. 

U kunt bij onze veterinaire steunpunten terecht voor de basiszorg van uw huisdier. Deze bestaat onder andere uit:
- consult
vaccinatie
chippen
- nagels knippen
- aankoopcontrole kitten/puppy
- gebitscontrole
Voor overige zaken, zoals het maken van röntgenfoto’s, bloedonderzoek ed, zal worden doorverwezen naar onze praktijk. 

VSP Limbricht
U kunt hier terecht op ons inloopspreekuur op donderdagavond van 18.30 tot 19.00. De afspraken lopen via onze praktijk, bel hiervoor tel. 046 - 437 1885 of stuur een mail naar info@dgkcentrum-beek.nl.

Adres:
Molenstraat 4
6141 BH Limbricht

VSP Jumper Tuinoutlet Beek
Op deze vestigingen is tijdens de openingsuren van Jumper Tuinoutlet een paraveterinair aanwezig. De openingsuren van Jumper Tuinoutlet zijn: 
maandag:        09.00 – 18.00u
dinsdag:          09.00 – 18.00u
woensdag:      09.00 – 18.00u
donderdag:     09.00 – 18.00u
vrijdag:            09.00 – 18.00u
zaterdag:         09.00 – 17.00u
zondag:           Gesloten. (Personeel Jumper kan u verder helpen met producten van ons) 
Wilt u zeker weten dat de paraveterinair tijd voor u heeft? Maak dan een afspraakvia onze praktijk, bel hiervoor tel. 046 - 437 1885 of stuur een mail naar info@dgkcentrum-beek.nl.

Adres:
Polychemstraat 2
6191 NL Beek

Fabienne Boskamp

Fabienne is al sinds jaar en dag verbonden met de praktijk. Tijdens haar studie heeft ze uitgeholpen op de zaterdagen en in de vakantieperiodes.  Tijdens haar studie heeft ze meerdere malen in het buitenland stage gelopen in verschillende landen bij verschillende bedrijven. Na haar studie People and Business Management is ze gedurende 7 maanden werkzaam geweest als HR functionaris binnen de praktijk en heeft ze zich bezig gehouden met het veranderen van enkele personeelsprocessen. Het buitenland bleef toch lonken en ze heeft de stap genomen om op wereldreis te gaan. Waarvan ze 1 maand vrijwilligerswerk heeft gedaan in Borneo. Tijdens haar reis kwam ze er toch achter dat ze zich wilde vestigen in Nederland. Sinds Februari 2015 is ze dan ook aan de slag gegaan als praktijkmanager in de kliniek. 

Valerie Potters

Ik ben Valerie en woon samen met mijn vriend in een gezellige hoeve met onze beestenboel. We hebben een hond, kat en paarden. In 2012 ben ik afgestudeerd als Paraveterinair. Ik heb gedurende mijn opleiding hier stage gelopen en dat was zowel voor mij als voor hun goed bevallen. Daarom ben ik hier tijdens mijn opleiding sinds 2010 drie avonden in de week komen werken. Na het behalen van mijn diploma, werk ik hier als Paraveterinair. Ik ben vooral werkzaam achter de balie en help de artsen in de spreekkamers waar nodig.

Buiten mijn werkzaamheden achter de balie ben ik ook voedingsconsulent, diabetesconsulent en zorg voor een optimale begeleiding bij het opgroeien van uw pup door middel van puppycontroles. Wilt u graag begeleiding voor uw pup op maat? Heeft uw vragen over voeding of een huisdier met overgewicht? Heeft u een suikerpatiënt en wilt u hier graag begeleiding in of heeft u hier wat vragen over? Dan sta ik altijd voor u klaar!
                                                              Daarnaast houd ik ook wel van een feestje en organiseer ik 1x per 2 maanden de puppyparty op de praktijk!

Gertie Boskamp

Gertie Boskamp is al vanaf het begin aan onze praktijk verbonden. Al in Woerden werkte ze als paraveterinair in de praktijk. Tegenwoordig draagt zij binnen de praktijk de verantwoording over de financiële en administratieve taken. Ook ondersteunt zij het management. Als u meer informatie wilt over een rekening die u ontvangen heeft, kunt u bij haar terecht.

Natuurlijke kalmeringsmiddelen

hond en katNatuurlijke kalmeringsmiddelen zoals Zylkène, Pet Remedy en Thundershirts helpen uw huisdier om te gaan met veranderingen en ongemakkelijke leefsituaties. Zoals bij vuurwerk, maar denk bijvoorbeeld ook aan verhuizingen, een dierenartsbezoekje, reizen, niet alleen kunnen zijn etc.

Natuurlijke middelen zorgen ervoor dat uw huisdier ontspannen wordt en dus niet suf wordt zoals de medicatie die gegeven kan worden op de dag zelf.

Waarom kan ik beter geen gewone kalmeringstabletjes geven?

Het nadeel van veel van deze middelen is dat er toch veel risico’s aan kleven. Het blijven narcosemiddelen. De hond versuft, maar krijgt alle prikkels mee. Vaak worden geluiden ook nog eens versterkt. Dit terwijl de hond geen uiting kan geven aan zijn angst. De angst zal hierdoor steeds sterker worden. 

Hieronder hebben we enkele natuurlijke kalmeringsmiddelen voor u op een rijtje gezet. 

Zylkène 

Zylkène is een natuurlijk kalmeringsmiddel. Het zijn capsules waar uw huisdier dagelijks één van nodig heeft. Dat mag in zijn geheel gegeven worden, maar dat mag ook worden opengemaakt om vervolgens het smakelijke poeder over de voeding te strooien. Het zorgt ervoor dat uw huisdier ontspannen wordt en beter om kan gaan met veranderingen en ongemakkelijke leefsituaties. Uw huisdier wordt hier dus niet suf van. Zylkène is verkrijgbaar voor verschillende gewichtsklasse. 

Start met de Zylkène 1-2 dagen voor de verandering van de omgeving of verontrustende gebeurtenis (dierenartsbezoek, reizen, naar een kennel, etc.)

Is uw huisdier al uit balans?
Is een langere toediening nodig? Begin dan 5-7 dagen van tevoren (Denk aan: vuurwerk, verhuizen, etc.) In langdurige situaties dient het minimaal 1 maand toegediend te worden. Evalueer dan opnieuw (nieuwe huisgenoot, nieuw huisdier erbij, niet alleen kunnen zijn, verbouwen, etc.).

pet remedy

Pet Remedy

Pet Remedy is een natuurlijk kalmeringsmiddel verkrijgbaar in sprayflacon of een verdamper voor in het stopcontact. Het is een middel op basis van valeriaan, vetiver en andere rustgevende etherische oliën. Het is geschikt voor alle zoogdieren, met name honden, katten, konijnen, knaagdieren en paarden, en vogels. Het is doeltreffend binnen enkele minuten en de verdamper dekt 60 m2.

De spray is veilig voor huid en vacht en kan verstuift worden in huis, in de mand, op gestoffeerde meubels en u kunt een kleine hoeveelheid op de vingers sprayen en dit zachtjes uitwrijven onder de kin, op de snuit en op de borst van uw huisdier.  

Thunder Shirts

Thunder Shirt is een vest voor honden en katten dat vrij strak rond het lichaam zit. U kunt het een beetje vergelijken met het inbakeren van een baby. De druk die het vest geeft, zorgt voor een ontspannend effect. Het wordt aanbevolen bij angstige honden en katten en bij bepaalde omstandigheden waar uw hond of kat bang wordt, bijvoorbeeld bij onweer, vuurwerk, autorijden, verlatingsangst, blafproblemen, drang tot trekken aan de riem en angst bij geluiden of voor het hondenhok. Vaak wordt uw huisdier al bij het eerste gebruik rustig, sommige honden en katten moeten er eerst aan wennen.

Hoe werkt het precies? 
ThunderShirtHet geeft een zachte constante druk op het lichaam van de hond of kat. Dit heeft een rustgevend effect op het zenuwstelsel, het wordt ook toegepast bij pas geboren kinderen (inbakeren) en mensen met een angststoornis. Uit onderzoek van ruim 1000 gebruikers bleek het bij 85% effectief te zijn en dus minder angstig door dit vest. 

Om de juiste maat te bepalen voor uw huisdier kan het beste de borstomvang gemeten worden, net achter de voorpoten. Heeft u interesse? Laat het ons weten en dan zullen wij deze voor u bestellen. Omdat Thunder Shirts verschillende maten hebben, hebben wij deze niet standaard op voorraad.

Megan Smeets

Hallo, mijn naam is Megan Smeets en ik ben 23 jaar oud.  Sinds mei 2016 werk ik met veel plezier in de praktijk als Paraveterinair. Ik ben opgegroeid in Schinveld. Als klein meisje was ik al gek op dieren en het was al vroeg duidelijk dat ik graag met dieren wilde werken

In juni 2015 ben ik afgestudeerd als paraveterinair. Deze opleiding heb ik gevolgd aan het Citaverde college te Heerlen. In de laatste 2 jaar van mijn opleiding heb ik stage gelopen binnen de praktijk. Ook ben ik in mijn laatste jaar begonnen als zaterdaghulp. Na mijn studie heb ik nog 1 jaar een andere opleiding gevolgd, maar miste het werken met dieren te veel.

Ik woon momenteel samen met mijn vriend en 2 honden. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om lange wandelingen met de honden te maken. Ook ga ik graag met vrienden naar festivals en hou ik ook heel erg van shoppen.

Vaccinaties paarden

paard vaccinatieOm uw paard te beschermen tegen veelvoorkomende ziekten, kunt u uw paard vaccineren. Door middel van deze vaccinaties proberen we het lichaam zodanig te stimuleren dat er voldoende afweerstoffen aangemaakt worden tegen specifieke virussen/bacteriën/schimmels om aldus bescherming te kunnen bieden tegen een mogelijke infectie. Er bestaan verschillende vaccins voor verschillende aandoeningen.

 


Influenza/tetanus

Dit is de jaarlijkse enting van paarden. Deze vaccinatie is zeer belangrijk, omdat Tetanus een levensbedreigende ziekte is. 

Het influenzavirus veroorzaakt een infectie van de bovenste ademhalingswegen en de longen bij gevoelige dieren van alle leeftijden (voornamelijk jonge en oude paarden). De symptomen die optreden zijn hoge koorts, suf/verminderde prestaties, weinig eetlust, waterige neusvloei en een droge hoest. Indien bacteriën bij de infectie betrokken zijn, wordt de neusvloei dikker (slijm + etter) en horen we een meer 'rochelende' hoest.

Tetanus wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Clostridium Tetani. Deze bacterie wordt opgenomen via huidwonden en produceert een neurotoxine welke ervoor zorgt dat de spieren volledig verkrampen. Paarden van alle leeftijden zijn gevoelig. Genezing van Tetanus is zeer moeilijk, omdat er uiteindelijk ook een verkramping ontstaat van de ademhalingsspieren. Daarom is vaccinatie tegen deze ziekte van groot belang! 

- Basisvaccinatie: 2 vaccinaties met een tussentijd van minimaal drie weken (vanaf een leeftijd van 4 maanden). Dan na 6 maanden nogmaals
  een vaccinatie.
- Herhalingsvaccinatie: 1x per jaar. 


Rhinopneumonie

Deze ziekte wordt veroorzaakt door het Equine Herpesvirus type 1 en 4. Dit virus wordt opgenomen via neuscontact tussen paarden ofwel door overdracht van de merrie naar haar veulen. De symptomen die optreden zijn een verkoudheid, abortus en verlamming van het zenuwstelsel. 

- Basisvaccinatie: 2 vaccinaties met een tussentijd van vier weken weken (vanaf een leeftijd van 4 maanden). 
- Herhalingsvaccinatie: 1x per 6 maanden. 


Schimmel

Een schimmelinfectie veroorzaakt kale plekken op het lichaam, meestal zonder jeuk. Meestal komt dit voor bij jonge paarden of paarden met een verzwakte weerstand. Deze enting bestaat uit een dubbele enting met een tussentijd van 2 weken. Daarna moet de enting jaarlijks herhaald worden. Vaccinatie tegen schimmel is ook mogelijk bij een schimmelbesmetting. De besmetting zal daardoor sneller onder controle zijn en wassen met Imaverol is daarna meestal niet meer nodig.

Basisvaccinatie: 2 vaccinaties met een tussentijd van twee weken.
Herhalingsvaccinatie: 1x per jaar


Droes

Droes is een zeer besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie genaamd Streptococcus equi. Meestal komt deze ziekte voor bij veulens en jonge paarden. De bacterie veroorzaakt abcesvorming van de lymfeknopen thv de keel. Er ontstaat een zwelling achter de kaaktakken en de paarden hebben vaak moeilijkheden met ademen. Soms kunnen de abcessen ook uitbreken en zich in andere lymfeknopen in het lichaam gaan vestigen.

Het wordt aanbevolen om alle paarden in de gehele stal te vaccineren.

Basisvaccinatie: 2 vaccinaties met een interval van vier weken.
Herhalingsvaccinatie: 1x per 3 maanden.


West-Nile

Dit is een virus dat overgedragen wordt door (tropische) muggen, maar volgens studies zou deze mug zich steeds meer richting ons land begeven. De symptomen die optreden zijn zeer verschillend, vaak treden neurologische symptomen op.

Basisvaccinatie: 2 vaccinaties met een interval van vier tot zes weken (vanaf een leeftijd van 5 maanden).
Herhalingsvaccinatie: 1x per jaar.

Saskia Rozeman

Mijn naam is Saskia Rozeman. Ik ben in 2001 begonnen met werken in de praktijk, nadat mijn stage was afgelopen. Inmiddels ben ik trotse mama van 2 dochters en ben ik drie dagen per week op de praktijk. Thuis heb ik samen met mijn partner een kleinschalige zorgboerderij waar cliënten met onze paarden kunnen helpen met verzorgen en al het andere wat er te doen valt op de boerderij. Buiten de paarden heb ik natuurlijk ook nog een lieve labrador Luna, wat kippen en konijntjes .

Binnen de praktijk ben ik overal inzetbaar waar de dierenartsen hulp nodig hebben. Ook hou ik me bezig met de administratie die te maken heeft met de grote huisdieren. Op maandagavond treffen jullie me meestal achter de balie aan. 

 

Jorinda Schellekens

Mijn naam is Jorinda Schellekens. Sinds september 2015 werk ik met veel plezier in de praktijk als dierenarts. Ik ben geboren in Maastricht en opgegroeid in Bunde. Van kleins af aan ben ik opgegroeid met een hond, kat en konijn. Ik ben mijn hele leven lang al gek van dieren. In het laatste jaar van de middelbare school heb ik besloten om dierenarts te  worden. Dit kwam door zowel mijn interesse voor de medische kant als mijn belangstelling voor dieren.

De studie diergeneeskunde heb ik gevold aan de Universiteit van Utrecht. Binnen de opleiding heb ik mij vooral gericht op de gezelschapsdieren. Tijdens de opleiding heb ik met veel plezier in Utrecht gewoond. Uiteindelijk ben ik weer terug gekomen naar het zuiden van het land.

Gedurende de studie heb ik ook een tijdje stage gelopen bij Diergeneeskundig Centrum Beek. Na het afstuderen heb ik eerst een aantal waarnemingen gedaan. Daarna ben ik  begonnen in Beek. Het leuke aan het beroep van dierenarts is dat het werk heel afwisselend is en geen dag hetzelfde.  

Op dit moment woon ik samen met mijn vriend en hebben een geweldige zoon. We hebben 3 katten, een dwergpapagaai en 1 valkparkiet. In mijn vrije tijd geniet ik van mijn zoon en doe ik aan dansen.

 Tot ziens in de praktijk!

Rianne Maar

Mijn naam is Rianne Maar en ik ben in 2012 afgestudeerd als dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde in Gent. Mijn afstudeerrichting was paard en rund. Na 2 jaar in een gemengde praktijk in België gewerkt te hebben, ben ik in 2014 bij Diergeneeskundig Centrum Beek komen werken. 

Ik ben opgegroeid in Wijnandsrade. Wij hebben vroeger altijd een hond gehad en daarnaast heb ik veel paardgereden. Nu woon ik in Beek, samen met mijn vriend, ons dochtertje, de konijntjes, schaapjes en niet te vergeten onze oud Duitse herder Guus.  

Met uw honden, katten, konijnen en knaagdieren kunt u bij mij terecht. Maar daarnaast kom ik ook graag naar u toe voor uw geiten, schapen, paarden en hobbyvarkens. 

Peter Boskamp

Dierenarts Peter Boskamp heeft na zijn afstuderen in 1982 in diverse praktijken in het hele land gewerkt. In Amsterdam werkte hij 1 jaar in een praktijk die de diergeneeskundige zorg van de dierentuin Artis onder beheer had. Ook heeft hij een aantal jaren met een partner een praktijk in Woerden gerund. In 1987 kon hij de praktijk van de plotseling overleden dierenarts Ummels overnemen. Door de groei van de praktijk kon hij zich specialiseren in onder andere duivengeneeskunde, dieren met huidklachten en interne patiënten. Langzaam werd toegewerkt naar de mogelijkheden van een holistische benadering van patiënten. Zijn uitgangspunt is: "Het maakt in principe niet uit hoe een patiënt geneest, als hij maar geneest, of op zijn minst een leefbaar en plezierig leven kan blijven leiden."

Risse Keuren

Pico heeft dit afgelopen jaar regelmatig DGC bezocht. Niets dan respect, lof en veel lieve bedankjes voor iedereen die er werk! Risse Keuren.

Consult Paraveterinair: Wondverzorging

Uw huisdier heeft een wond of abces wat open moet blijven om te verzorgen, maar wat nu? Bij ons is de mogelijkheid om uw huisdier in onze opname te laten overnachten. Maar we begrijpen ook maar al te goed, dat uw huisdier toch liever zelf bij u thuis is.

In eerste instantie zullen we u uitleggen en voordoen hoe de wondverzorging in zijn werk gaat. Lukt het niet om de wond zelf te verzorgen? Of vindt u het eng (u bent daarin echt niet de enige)? Dan hebben wij voor u de oplossing. Maak in dat geval een afspraak met één van onze paraveterinairen. Soms vindt zo'n afspraak dagelijks plaats, maar soms ook om de dag, dit ligt aan de wond of aan het abces. Voordeel hiervan is dat uw huisdier gewoon mee naar huis kan. U bespaart uzelf de kosten van de opname en van de wondverzorging door een dierenarts.
404 Niet gevonden
Sorry! 

Pagina niet gevonden

De pagina waarnaar u zoekt, is mogelijk verwijderd, de naam ervan is gewijzigd of is tijdelijk niet beschikbaar.
Bloedonderzoek schildklierbepaling, galzuur- en cortisolmeting

Om een goede diagnose te kunnen stellen, moet er soms ook een bloedonderzoek worden gedaan. Deze bloedonderzoeken voeren we veelal zelf uit dankzij ons uitgebreide laboratorium. We hebben hierdoor de mogelijkheid om snel een schildklierbepaling, een galzuur- en/of cortisolmeting te kunnen doen. 

Snapshot

Idexx Snapshot

Met dit apparaat kunnen wij in de praktijk via een bloedonderzoek een schildklierbepaling, een galzuur meting of een cortisol meting uitvoeren van uw huisdier. Dit wordt gedaan voor de diagnostiek van bijvoorbeeld de ziekte van Cushing, een afwijking van de werking van de schildklier en ziektes aan de lever door middel van de galzuur meting. We kunnen tijdens de behandeling van een patiënt met één van deze klachten vaker een controle doen en dus ook sneller inspelen op de behandeling indien nodig.

De ziekte van Cushing

Bij de ziekte van Cushing bij een hond maakt de bijnier te veel hormonen aan. Er wordt dus te veel cortisol aangemaakt in de bijnieren. We behandelen dit door de bijnieren te onderdrukken met medicatie (Vetoryl). 

Diagnose stellen

De diagnose wordt vastgesteld door middel van een bloedonderzoek. Uw hond zou daarvoor een dag in onze opname moeten verblijven om drie keer bloed af te nemen. Als uw hond de ziekte van Cushing heeft, is dit goed te behandelen met medicatie. Uw hond zou wel onder controle moeten blijven om te beoordelen of de dosering medicatie voldoende blijft.

Afwijkingen aan de schildklier

Bij de schildklier zijn twee afwijkingen mogelijk, een te snel werkende schildklier (hyperthyreoidie) en een te traag werkende schildklier (hypothyreoidie). Bij honden komt een te traag werkende schildklier het meeste voor en bij de kat een te snel werkende schildklier. Een gezonde schildklier produceert het hormoon Thyroxine. Dit hormoon regelt de stofwisseling en heeft onder andere invloed op de hartslag, de spijsvertering en de bloeddruk.

Diagnose stellen

De diagnose kan gesteld worden door middel van een bloedonderzoek. We hoeven maar één keer bloed van uw hond of kat te nemen en dan kunnen we dit in de praktijk onderzoeken. Als uw hond of kat een afwijking aan de schildklier heeft, dan kan dit goed worden behandeld met medicatie (L-Thyroxine of Thiafeline). Uw huisdier zou wel onder controle moeten blijven om te beoordelen of de dosering van de medicatie voldoende blijft.

Hoe gaat zo'n bloedonderzoek in zijn werk?

Er zal voor het onderzoek bloed moeten worden geprikt bij uw huisdier, maar hoe gaat dit? We kunnen op vijf verschillende plaatsen bloed afnemen: in de hals, in één van de twee voorpoten of één van de twee achterpoten. We hebben niet veel bloed nodig voor onze apparaten. We laten uw huisdier meestal vast houden door één van onze medewerkers en een medewerker prikt dan bloed bij uw huisdier. Als de eigenaar er bij wil en kan blijven, laten we die het liefst in zicht staan van het dier, zodat die zich op zijn gemak voelt. Het doet geen pijn, maar het is vaak voor het dier een beetje spannend. Erna kunt u ervoor kiezen om op de uitslag te wachten (dit duurt 20-30 minuten) of u kunt naar huis gaan en dan bellen we u later op met de uitslag. Holistische diergeneeskunde

holistische aanpakBij deze vorm van diergeneeskunde richt men zich in tegenstelling tot wat in de normale reguliere diergeneeskunde gebruikelijk is, niet enkel en alleen op de klacht van de patiënt.

In de strikte reguliere diergeneeskunde wordt de dierenarts geconfronteerd met een klacht. Bijvoorbeeld een hond die mank loopt. Hiervoor worden dan normaal gesproken pijnstillers voorgeschreven, waarna de klacht al dan niet over kan gaan. Gaat de klacht niet of niet in voldoende mate over dan kan vervolgonderzoek gewenst zijn. Bijvoorbeeld het maken van een röntgenfoto of een echo.

Er kan dan bijvoorbeeld aan het licht komen dat er afwijkingen aan een gewricht zijn zoals artrose.

Dat kan voor de dierenarts in kwestie aanleiding zijn om langdurige pijnstilling voor te stellen en/of chirurgisch in te grijpen.

Ook in onze kliniek wordt veelvuldig de reguliere weg bewandeld. Maar daarnaast trachten we oog te houden voor een meer holistische aanpak, waarbij we dus naar het dier als geheel kijken.

Ook wij houden de mogelijkheid open om terug te grijpen op chirurgie en/of langdurige pijnstilling met tabletten. Maar daarnaast maken we veelvuldig gebruik van supplementen. In geval van gewrichtsaandoeningen hebben we enkele supplementen samengesteld op basis van natuurlijke grondstoffen waarvan in de afgelopen decennia bewezen is dat ze een ondersteunende werking hebben bij het herstel van de gewrichten en/of verder verval van het gewricht beperken. Vaak bevatten de toegepaste supplementen geneeskrachtige kruiden. 

Deze aanpak leidt er vaak toe dat behandeling met pijnstillers, dan wel chirurgisch ingrijpen niet, of minder snel nodig is.

Getracht wordt dus bij de holistische aanpak, het lichaam te ondersteunen en de optimale omstandigheden te scheppen voor het lichaam om te kunnen herstellen.

Naast fytotherapie (genezing met planten) hoort ook de orthomoleculaire benadering (o.a. vitamines, sporenelementen en mineralen) tot de holistische aanpak. Waar nodig wordt tevens gebruik gemaakt van (complex) homeopathie.
Kortom, alle wegen die kunnen bijdragen tot het herstel van het lichaam worden bij de holistische benadering benut. De holistische benadering maakt dus gebruik van de reguliere diergeneeskunde als onderdeel van het geheel van mogelijkheden om te komen tot een zo goed mogelijke genezing van de patiënt.

Consult Paraveterinair: Bloeddrukmeting

Een verhoogde bloeddruk bij honden en katten hoort u niet vaak, maar toch komt hij voor. De bloeddruk zorgt ervoor dat de organen van voldoende bloed en zuurstof worden voorzien. Maar als de bloeddruk te hoog is, kunnen door de druk in de vaten de kwetsbare organen (ogen, nieren, het hart- en vaatstelsel en zenuwstelsel) schade oplopen. Dit kan leiden tot hoofdpijn, zelfs blind worden, een hersenbloeding of hart- of nierfalen. Het vervelende is dat u vaak niets aan uw huisdier merkt, totdat deze problemen optreden. Het is daarom heel belangrijk om bij een oudere dieren (boven de 8 jaar) en bij huisdieren met een indicatie de bloeddruk te laten controleren. Deze controle kan uitgevoerd worden door één van onze paraveterinairs.  Een verhoogde bloeddruk is meestal goed te behandelen.

Hoe werkt een bloeddrukmeting?

De bloeddrukmeting wordt gratis aangeboden op afspraak of u kunt door een afspraak voor maken bij een paraveterinair. Het maken van een bloeddrukmeting is een relatief eenvoudige manier van onderzoek doen. Hierbij zorgen wij ervoor dat het dier zo min mogelijk stress heeft. Daarnaast is het absoluut niet pijnlijk. De meting gaat lijkt veel op de bloeddrukmeting van een mens. Om de staart of om de poot wordt een manchet geplaatst en opgeblazen. Door de druk van het manchet wordt de bloedstroom tijdelijk tegengehouden. Vervolgens loopt de manchet langzaam leeg, zodat het bloed weer gaat stromen. Met behulp van een senser kan dan de bloeddruk worden gemeten. 

Als de bloeddruk te hoog is, kan er een aanvullend onderzoek worden gedaan in de vorm van een urineonderzoek en bloedonderzoek. Deze onderzoeken worden gedaan door de dierenarts en op basis van deze uitslagen zal de beste behandeling voor uw huisdier worden ingezet.

Heeft u een ouder huisdier? Dan kunt u altijd een afspraak maken voor een jaarlijks gratis bloeddrukmeting!

Mijn huisdier heeft een verhoogde bloeddruk. En wat nu?

Zoals eerder gemeld, kan een verhoogde bloeddruk goed onder controle worden gebracht. Dit is wel afhankelijk van de eventuele oorzaak en ook hoe lang uw huisdier al met een verhoogde bloeddruk heeft rondgelopen en de schade die hierdoor is ontstaan. In sommige gevallen kan de schade volledig worden hersteld, maar helaas is er ook kans op restverschijnselen, zoals slechtziendheid, blindheid of eventuele hersenschade.

Uw huisdier zal in eerste instantie medicijnen krijgen om de bloeddruk te verlagen en de schade aan de organen te beperken. Na ongeveer 3 weken wordt de bloeddruk nogmaals gecontroleerd. 

Wilt u een afspraak maken voor een bloeddrukmeting? Bel 046 437 1885 of stuur een mail

 

 

Voedingsadvies

voedingsadvies huisdierIn onze praktijk werken we vanuit een holistische aanpak. Dit betekent dat we dus verder kijken dan de klacht. We kijken onder andere ook naar het medische verleden van uw huisdier, zijn huisvesting en hoeveel beweging hij of zij krijgt. En uiteraard naar de voeding. Gezonde voeding is belangrijk voor elk dier. Daarom beschikken wij in de praktijk over een voedingsdeskundige.

Voeding kan niet alleen voor klachten zorgen, maar kan eveneens een rol spelen bij de behandeling van klachten en aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan
- Huidproblemen
- Suikerziekte
- Blaasgruis
- Arthrose
- Overgewicht

Soms is alleen een verandering van voer voldoende.

Onze paraveterinair Valerie Potters is gediplomeerd voedingsdeskundige. Zij kan uw vragen beantwoorden over dieet en preventieve voeding. Ook kan zij u persoonlijk adviseren over de hoeveelheid voeding die uw huisdier nodig heeft.  Maak nu een afspraak met haar, tel 046 437 1885 of mail

 Consult Paraveterinair: Diabetescontrole

DiabetescontroleHeeft u een huisdier met diabetes (suikerziekte)? Dan kunt u bij ons terecht voor een begeleiding tijdens het instellen en controleren van uw huisdier. Binnen onze praktijk werkt een paraveterinair die gecertificeerd diabetesconsulente is. Bij haar kunt u ten alle tijden terecht voor al uw vragen over suikerziekte en de begeleiding van uw dier. 

Hoe gaat het in zijn werk?

De dierenarts heeft de diagnose suikerziekte bij uw hond of kat gesteld. Wat nu? In het algemeen is suikerziekte goed te behandelen, al vraagt het wel de nodige aandacht. Suikerziekte wordt veroorzaakt door een insulinetekort. Daarom moet dit tekort dagelijks, op vaste tijdstippen, worden aangevuld met een insuline injectie. U zult dus moeten leren dit te injecteren bij uw huisdier. Dit gaan wij samen oefenen. Het lijkt eng en moeilijk, maar in de praktijk valt dit altijd mee. 

Omdat niet precies bekend is hoe groot het insulinetekort bij uw huisdier is, moet de juiste dosering worden vastgesteld. Aan de hand van het gewicht van uw dier zal er een start dosering bepaald worden. Het kan zijn dat het één keer per dag gegeven moet worden of twee keer per dag. Dit ligt aan de patiënt. Het insuline spuiten gebeuren op vaste tijdstippen. Het exacte behandelschema wordt in overleg met u gemaakt, waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de dagindeling van de persoon die het dier gaat behandelen. 

Het vinden van de juiste dosering gebeurt met diabetescontroles ( oftwel diabetesbegeleiding) door een paraveterinair. Het bloedglucosegehalte dient gecontroleerd te worden op een vast tijdstip na de insulinetoediening. Door deze waarde kunnen wij zien of de insuline nog moet worden bijgesteld.
U kunt zich voorstellen dat dit in het begin vaak gecontroleerd moet worden totdat we de juiste hoeveelheid hebben kunnen bepalen. Voor deze controle hebben we gelukkig maar één druppel bloed nodig. 

Als eenmaal de juiste dosering is gevonden, zal uw huisdier zich een stuk beter voelen. De aantal controles worden dan ook verminderd. Regelmatig controle is wel noodzakelijk, want na verloop van tijd kan de behoefte aan insuline veranderen en kan er weer een aanpassing nodig zijn. 

Deze consulten zijn altijd op afspraak. Suikerziekte is een aandoening waarbij veel op u afkomt. Wij begrijpen dan ook dat u niet alles kan onthouden. Daarvoor geven we u een informatieboekje mee naar huis, zodat u erna thuis alles op het gemak kan doorlezen. Zijn er dan nog vragen, kunt u altijd contact opnemen, tel 046 437 1885 of mail

Extern laboratorium

extern labHeel veel testen worden bij ons in het laboratorium uitgevoerd. Denk onder andere controles van lever- en nierfuncties, suikerspiegel, schildklierfunctie, FeLV en FIV, het bepalen van een bloedbeeld en nog veel meer.
Voor een aantal andere onderzoeken is het erg lastig om ook daar de apparatuur voor in de praktijk te hebben,
dus besteden we deze onderzoeken uit. 

Voor de onderzoeken die we niet uit kunnen voeren, is het gelukkig wel vaak mogelijk om in de praktijk bloed of ander materiaal af te nemen. U hoeft dus niet naar een extern laboratorium met uw huisdier. Wij nemen de monsters zelf af en sturen ze op naar het externe laboratorium. 

Wij maken gebruik van verschillende laboratoria, zodat we zo veel mogelijk verschillende onderzoeken voor u kunnen doen bij kleine en grote huisdieren. 

Wij streven ernaar om u altijd zo snel mogelijk de resultaten van het laboratorium aan u door te geven, zodra we deze hebben ontvangen

Schimmelkweek

Een schimmelinfectie komt regelmatig voor bij verschillende diersoorten. Ze kunnen drager zijn van schimmel, maar ze kunnen er ook ziek van zijn. Schimmel van de dieren is ook besmettelijk voor mensen, maar ook andersom. De symptomen kunnen verschillen, variërend van een mottige vacht en enkele kale plekjes tot kleine korstjes over het hele lichaam. Meestal is er geen jeuk, tenzij er een huidontsteking is ontstaan. Om zeker te zijn of het om een schimmel gaat en zo ja, welke het is, doen we een schimmelkweek. 

schimmelkweek

Hoe maken we een schimmelkweek?

Voor het maken van een schimmelkweek leggen we een aantal haren op een speciale voedingsbodem. De bodem heeft een gelige kleur. Als de haren met schimmel zijn besmet, krijgt de voedingsbodem een rode kleur. We zien dan ook een groeiende schimmelkolonie.

Hoe behandelen we schimmel?

Een schimmelinfectie is goed te behandelen en de meeste dieren herstellen volledig. De behandeling duurt vaak 6 weken en wordt behandeld met een medicijn en shampoo dat schimmels doodt. Let op, een schimmel is besmettelijk, dus houdt de spullen apart (dekens, riem, borstels, etc.) en ga bijvoorbeeld niet met uw huisdier naar cursussen of tentoonstellingen.

Consult aan huis

Huisbezoek DGK CentrumBij grote huisdieren gaan wij bijna altijd op visite, maar dat kan natuurlijk ook bij kleine huisdieren. Bijvoorbeeld als u zelf geen vervoer heeft of uw huisdier wagenziek is. Soms heeft een huisbezoek zelfs de voorkeur omdat dit prettiger is voor uw huisdier.

Afspraak maken

Buiten onze gewone afspraken en inloop-spreekuren, is het mogelijk om een afspraak te plannen voor een huisvisite. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen: tel 046 437 1885. Het enige nadeel van een huisbezoek is dat we niet zoveel onderzoeken kunnen doen als op de praktijk. Op de praktijk hebben we natuurlijk alles bij de hand en dan gaat vaker bij u thuis niet. 

Welke onderzoeken kunnen we thuis verrichten? 

Het is mogelijk de jaarlijkse controle met entingen, chippen, ed bij uw thuis te verrichten. Ook een consult voor maag- en darmproblemen, oorklachten of huidproblemen kan natuurlijk ook. Of als er acute klachten en/of problemen zijn, en het is niet mogelijk om naar de praktijk te komen, dan komen wij uiteraard ook. Alleen voor onderzoeken zoals echo's of röntgen of operaties, moet het huisdier echt naar de praktijk komen. 

Kosten

De kosten van een consult aan huis zijn hoger dan een consult op onze praktijk. 

Euthanasie aan huis

Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun dier thuis te laten euthanaseren. Dit is natuurlijk geen probleem en daarvoor komen wij ook gewoon bij u op huisbezoek. Het is vaak prettiger voor de baasjes en hun huisdier dat dit moeilijke proces in hun vertrouwde omgeving gebeurt en dat dit dan ook in alle rust gedaan kan worden.
Consult door een Dierenarts

DierenartsBij ons in de praktijk werken 6 dierenartsen. Is uw huisdier ziek of zijn er andere klachten of problemen? Of komt uw huisdier gewoon op controle? Dan kunt u bij één van onze dierenartsen op consult komen.

Waarvoor kunt u op consult komen?

Op een consult neemt de dierenarts alle tijd om uw huisdier de zorg en begeleiding te geven die hij of zij nodig heeft. Bij ons is er dan ook geen verschil tussen een kort of lang consult. De reden waarom u naar het consult komt, is natuurlijk uiteenlopend. U bent van harte welkom voor een controle (bijvoorbeeld een aankoopcontrole, een gezondheidscheck of seniorencontrole). Maar waarschijnlijk komt u langs, omdat uw huisdier klachten heeft of problemen (zoals een voedselallergie) of ziek is. Tijdens het consult zullen we uw huisdier onderzoeken om tot een goede diagnose te komen en uiteraard beantwoorden we al uw vragen.

Mocht er tijdens het consult blijken dat uitgebreider onderzoek nodig is, zoals bijvoorbeeld röntgenfoto’s, echo’s of een bloedonderzoek, dan proberen wij dit altijd direct voor u en uw huisdier te doen. Lukt dat helaas niet, dan plannen we een nieuwe afspraak in of we nemen uw huisdier op in onze opnames.

Komt u op consult in verband met een spoedgeval? Dan worden de uitgebreide onderzoeken, uiteraard direct gedaan. U komt niet voor niets binnen met een spoedgeval.

Op het spreekuur of toch liever op afspraak?

Wij hebben drie vrije inloop spreekuren op elke werkdag en één op zaterdag. Tussen de spreekuren op werkdagen hebben wij plaatsen om afspraken te plannen. Veel mensen vinden dit fijner, omdat ze dan niet te lang hoeven te wachten. Sommige dieren kunnen niet met andere dieren of zijn erg stressgevoelig, dan is het komen op afspraak natuurlijk aan te raden. De kosten van het spreekuur of op afspraak blijven hetzelfde.

Consulten waar we rustig onze tijd voor willen nemen, zoals bijvoorbeeld een euthanasie, willen wij liever ook op afspraak. We willen u als eigenaar daar goed in kunnen begeleiden en daar de tijd voor kunnen nemen die nodig is.

Konijnenspreekuur

Twee keer per jaar hebben wij ook een konijnenspreekuur. Hier kunt u met uw konijnen terecht voor de vaccinatie met een gereduceerd tarief. Houd daarvoor onze nieuwsbrief, Facebook of website in de gaten.
spreekuur

 

Consult Paraveterinair: Gewichtscontrole

hond op weegschaalMijn huisdier is te zwaar, wat nu? Het is voor uw huisdier gezonder om geleidelijk af te vallen, niet teveel in een keer. Een gewichtsverlies van 1 tot 2 procent per week is prima. Maak daarom een afspraak bij onze voedingsdeskundige en krijg gratis begeleiding! 

Hoe gaat het in zijn werk?

U maakt een afspraak bij onze paraveterinair die tevens voedingsdeskundige is. Op de eerste afspraak zal worden beoordeeld hoeveel uw huisdier zal moeten afvallen om op zijn streefgewicht te komen en zal er een intake gesprek plaatsvinden:

- Als eerste zal uw huisdier worden gecontroleerd om na te kunnen gaan in welke bodyscore (zoals in onderstaande
  afbeelding naar voren komt) uw huisdier valt: overgewicht of zelfs al obesitas. 

 

- Het gewicht dat de weegschaal aangeeft, tijdens de intake, zal tevens aangehouden worden als zijnde het
  startgewicht.

- Vervolgens informeren we naar de levenswijze van uw huisdier. Zo krijgen we inzicht hoe het thuis gaat,
   hoe vaak uw huisdier eet, wat hij of zij eet, welke tussendoortjes, hoeveel beweging hij of zij krijgt.

- Deze gegevens voeren we dan in op een computerprogramma, zodat we in het verloop van de
  gewichtscontroles de gegevens met elkaar kunnen blijven vergelijken. Dieetvoeding

- We stellen dan samen met u een plan op. We berekenen een streefgewicht en het
  aantal gram voeding per dag (dit kan in blikvoer, in brokken of beiden) dat uw
  huisdier mag hebben om er voor te zorgen dat hij   gaat afvallen. Wij maken gebruik
  van de voeding Royal Canin Satiety Support om honden en katten te laten afvallen.
  Dit is in brokken en natvoeding te verkrijgen. In deze voeding zitten veel minder
  calorieën, maar wel veel vezels. Uw hond of kat heeft dus wel een lekker gevuld
  gevoel.

- Aan het eind van de afspraak krijgt u van ons nog een Slim-Fit tas mee met weegschaal en informatie.
  Daarnaast zit in de tas een uitdraai van de genoteerde gegevens en het afgesproken plan: het aantal voer
  per dag, het huidge gewicht, het streefgewicht en een tabel die elke controle wordt ingevuld. 

Gewichtscontroles

De controles voeren wij in het begin om de 2-3 weken uit. Loopt alles goed, dan kunnen wij hier in het vervolg van de begeleiding langer tussen houden. Bij katten die veel stress hebben in de auto en op de praktijk kunnen wij ook telefonisch begeleiden.

Succesverhaal

Bent u benieuwd naar een verhaal van één van de afvalpatiënten die door onze praktijk werd begeleid? Klik dan hier om het te lezen.Vóór Slim Fit!
SierraSierra1

                                                                                   Na Slim fit!

 

 

Consult Paraveterinair: Hechtingen verwijderen

HechtingenAls uw huisdier geopereerd of gehecht wordt, moet hij na een tiental dagen terug komen voor een controle.

Op die controle wordt de operatiewond gecontroleerd en als dit er goed uit ziet kunnen ook de hechtingen verwijderd worden. Dit kan bij een Paraveterinair gedaan worden. Bij twijfel over het genezen van de wond kan zei altijd de dierenarts er even bij roepen.

Door dit consult bij een paraveterinair te doen, heeft u minder lange wachttijden. Dit gebeurt wel altijd op afspraak.

Bloedonderzoek organen en cellen

Er zijn natuurlijk heel veel soorten bloedonderzoeken die gedaan kunnen worden. Maar om een algeheel beeld te krijgen van uw huisdier worden de organen en de cellen gecontroleerd. Bijvoorbeeld bij een seniorencontrole, voor een narcose of om een volledige diagnose van de klachten van uw huisdier te krijgen.

Wat voor apparatuur hebben wij hiervoor en wat meten we daar dan precies mee?

Catalyst

Idexx Catalyst: Onderzoek organen 

Dit is een apparaat om stoffen in het bloed mee te testen die te maken hebben met de werking van de organen van uw huisdier.
Binnen een zeer snelle tijd kunnen we de volgende dingen beoordelen:
- Nierwaarden
- Leverwaarden
- Eiwitbalans
- Electrolyten (zoals natrium en kalium)
- Suikerziekte

Het is dus een veelzijdig apparaat die enorm veel door ons wordt gebruikt bij de diagnostiek van allerlei aandoeningen. Zo onderzoeken we dus lever- en nieraandoeningen en suikerziekte. Maar gebruiken we het ook bijvoorbeeld bij een seniorencontrole (algehele gezondheidscheck van uw senior dier) en een bloedonderzoek vóór een operatie (dit is vooral belangrijk bij senior of risico patiënten). 

Lasercyte

Idexx Lasercyte: Onderzoek cellen

Dit is een specifiek apparaat voor onderzoek naar bloedplaatjes, rode en witte bloedcellen. Hiermee speuren we naar ziektes die daarmee van doen hebben, zoals ontstekingsreacties, bloedarmoede, ziektes van het immuunsysteem en nog veel meer.
Ook is het apparaat erg nuttig voor het vervolgen van ziektes, om te zien of een behandeling aanslaat of om de bijwerkingen van een behandeling in de gaten te houden. Zodat kan worden ingegrepen voordat er grote problemen ontstaan.

Hoe gaat zo'n bloedonderzoek in zijn werk?

Er zal voor het onderzoek bloed moeten worden geprikt bij uw huisdier, maar hoe gaat dit? We kunnen op vijf verschillende plaatsen bloed afnemen: in de hals, in één van de twee voorpoten of één van de twee achterpoten. We hebben niet veel bloed nodig voor onze apparaten. We laten uw huisdier meestal vast houden door één van onze medewerkers en een medewerker prikt dan bloed bij uw huisdier. Als de eigenaar er bij wil en kan blijven, laten we die het liefst in zicht staan van het dier, zodat die zich op zijn gemak voelt. Het doet geen pijn, maar het is vaak voor het dier een beetje spannend. Erna kunt u ervoor kiezen om op de uitslag te wachten (dit duurt 20-30 minuten) of u kunt naar huis gaan en dan bellen we u later op met de uitslag. 

HERPLAATSING/VERMIST!

Is uw huisdier vermist? Stuur dan een mail naar info@dgkcentrum-beek.nl met de gegevens van uw huisdier en een recente foto.
We zullen de gegevens dan plaatsen op deze website en op onze facebook pagina. 

Vaccineren hond

vaccinerenHet vaccineren van uw hond blijft nodig om uw hond te beschermen tegen ziekten. Wij werken via een vaccinatieschema. Verder bepalen we aan de hand van de leefomgeving en eventueel vakantiebestemming welke extra vaccinaties gegeven worden.

Ons vaccinatieschema

6 weken leeftijd: Puppy enting
9 weken leeftijd: Kleine Cocktail
12 weken leeftijd: Grote Cocktail
1 jaar na de 12 weken enting: Grote Cocktail
(Na deze basisentingen wordt ieder jaar de kleine cocktail gevaccineerd en een keer per 3 jaar de grote cocktail) 

Puppy enting

De puppy enting bestaat uit Parvo en de Hondenziekte.  

Kleine Cocktail

De kleine cocktail bestaat uit de Ziekte van Weil en Para-Influenza.

Grote Cocktail

De grote cocktail bestaat uit Parvo, Ziekte van Weil, Para-influenza en Hepatitis.

Overige entingen

Buiten deze entingen worden er aan de hand van de leefomgeving nog entingen toegevoegd, zoals:

Kennelhoest

Deze enting wordt gegeven als uw hond naar een puppycursus of kennel gaat. 

Rabiës

Deze enting is verplicht als u met uw hond de grens over gaat. Deze enting moet zeker 3 weken van tevoren gegeven worden. Als uw hond deze enting de eerste keer krijgt, is die 1 jaar geldig. Erna is deze enting 3 jaar geldig.

Lyme

Gaat u veel met uw hond wandelen in de bossen of velden en is uw hond door zijn vachtkleur of lange haren moeilijk te controleren op teken? Dan raden wij aan om uw hond tegen de ziekte van Lyme te vaccineren. Deze enting moet de eerste keer na 3 weken herhaald worden en erna ieder jaar bij de jaarlijkse vaccinatie.

Is het echt nodig elk jaar te vaccineren?

Uit onderzoek is gebleken dat de beschermingsduur van een aantal stoffen uit de cocktail langer zijn dan 2 jaar. De Ziekte van Weil en de Para-Influenza blijft maar 1 jaar gelden. Wij adviseren dus ook om jaarlijk de kleine cocktail te laten geven aan uw hond en daarbij 1x per 3 jaar de grote cocktail. Het ligt natuurlijk aan de gezondheid, leeftijd, leefomstandigheden van uw hond wat we extra zullen vaccineren. 

Wilt u uw hond alleen vaccineren als u zeker weet dat dit nodig is? Dan is het Alternatief Zorgpakket iets voor u! Met dit zorgpakket bieden wij u de mogelijkheid uw hond op maat te vaccineren en te ontwormen. Met behulp van een titerbepaling in het bloed zullen we onderzoeken of uw hond nog voldoende antistoffen in het bloed heeft om adequaat te reageren op een infectieziekte.

Vaccineren zal altijd noodzakelijk blijven, omdat wij in ons land de meeste dieren goed vaccineren komen de ziektes onder onze huisdieren minder voor dan in andere landen.