Woensdag Weetjes

Woensdag Weetje
Nieuw! Woensdag Weetje
Over huisdieren zoals honden, katten en konijnen, zijn talloze interessante weetjes te vertellen. In een nieuwe reeks berichten op deze pagina gaan we de komende weken een weetje met je delen!

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝗪𝗲𝗲𝘁𝗷𝗲 | Nagels

Wist je dat de nagels van een hond maar nét de grond mogen raken? Te lange nagels zijn niet goed voor de poten van de hond.
Let ook goed op met de vijfde nagel, ook wel de duimnagel genoemd. Deze komt niet aan de grond en slijt dus ook niet.
Als gevolg daarvan kan de nagel rond groeien en weer 'terug
het leven in' groeien. Dat kan uiteindelijk voor ontstekingen zorgen.

Twijfel je of de nagels van jouw hond te lang zijn? Kom langs bij ons Dierenartsenpunt in Jumper Beek! Wij kijken of het nodig is om de nagels te knippen én kunnen dit, met of zonder afspraak, voor u doen!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝗪𝗲𝗲𝘁𝗷𝗲 | 𝗦𝗽𝗿𝗲𝗲𝗸𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿 𝗗𝗶𝗲𝗿𝗲𝗻𝗮𝗿𝘁𝘀 🩺
Wist je al dat wij bij ons Dierenartsen Steunpunt in Jumper Beek ook een 𝘀𝗽𝗿𝗲𝗲𝗸𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿 hebben? Hier kun je, net als in onze praktijk, terecht om je huisdier te laten controleren!
Waarvoor kun je onder andere een afspraak maken bij ons Dierenartsen Steunpunt?
🟣 Nagels hond/kat knippen
🟣 Gebitscontrole
🟣 Anaalklieren leegmaken
🟣 Hechtingen verwijderen
🟣 Puppycontrole
Ons Dierenartsen Steunpunt is dus heel veelzijdig!
Heb jij een huisdier-gerelateerde vraag? Onze Dierenartsenassistentes staan je (zonder afspraak) graag te woord bij ons steunpunt!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝗪𝗲𝗲𝘁𝗷𝗲 | 𝗕𝗹𝗮𝗮𝘀𝗼𝗻𝘁𝘀𝘁𝗲𝗸𝗶𝗻𝗴 🐱🐶
Wist u dat uw hond/kat blaasontsteking kan hebben? Net als bij mensen kan dit voor uw huisdier erg vervelend en schadelijk zijn.
Hoe herkent u een blaasontsteking?
🟣 Doet uw huisdier meerdere kleine plasjes?
🟣 Plast hij/zij plots binnen?
🟣 Uw kat verblijft langer op de kattenbak dan normaal, terwijl er maar kleine plasjes komen?
🟣 Miauwt uw kat meer?
🟣 Plast uw kat opeens naast de kattenbak? Een kat kan de pijn van de blaasontsteking associëren met de kattenbak.
🟣 Likt de hond/kat meer aan de geslachtsdelen?
🟣 Ruikt de urine anders?
Bij deze symptomen kan het zijn dat uw kat of hond een blaasontsteking heeft. Twijfelt u of uw kat of hond blaasontsteking heeft?
Kom dan even langs bij ons Dierenartsen Steunpunt of neem telefonisch contact met ons op.

Herkent u één of meerdere klachten? Dan kunt u het beste wat urine opvangen en langsbrengen in de praktijk voor een urineonderzoek. We kunnen u dan dezelfde dag de uitslag geven.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------