Hoe viert jouw huisdier oud en nieuw?

𝗔𝗹 𝗻𝗮𝗴𝗲𝗱𝗮𝗰𝗵𝘁 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗵𝗼𝗲 𝘂𝘄 𝗵𝘂𝗶𝘀𝗱𝗶𝗲𝗿 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗷𝗮𝗮𝗿 𝘃𝗶𝗲𝗿𝘁? Wat heeft uw voorkeur? Kerst en oudjaar zijn voor ons heerlijke tijden. Lekker eten met elkaar en uiteraard vuurwerk afsteken. Maar wat voor ons heel fijn is, kan voor huisdieren juist heel angstig zijn. Het ene huisdier heeft nergens last van, maar de andere wil niet meer naar buiten, eet slecht en/of kruipt trillend in een hoekje. Kortom, vuurwerkangst! Maar vuurwerkangst kan heel goed worden aangepakt.

Alle producten die u kunt geven aan uw huisdier, halen enkel de scherpe kantjes weg en laten daarmee niet alles als sneeuw voor de zon verdwijnen. Begin tijdig!

Welke stappen kunt u als eigenaar ondernemen hoe je de angst kunt beperken bij jouw huisdier? Lees hier verder.

Medicamenten
Anno 2019 zijn er verschillende medicamenten geregistreerd voor vuurwerkangst. Het ene middel is een product met dexmedetomidine in gel-vorm dat speciaal geregistreerd is voor gebruik bij honden die angstig zijn voor geluiden. Het is een gel die op het wangslijmvlies moet worden aangebracht (let op: het is specifiek deze gel die voor dit doel geschikt is, niet eventuele injecteerbare middelen met dexmedetomidine!).
Het andere middel is imepitoïne, een middel dat behalve voor epilepsie ook geregistreerd is voor gebruik bij geluidsangst. Hiermee moet twee dagen (beter 5 dagen, lange dosering) voor de geluiden begonnen worden. Dit middel kan effect hebben op de mate van agressie, dus let daarmee op. Lees hier verder.

* 𝐿𝑒𝑡 𝑜𝑝, 𝑏𝑜𝑣𝑒𝑛𝑠𝑡𝑎𝑎𝑛𝑑𝑒 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒𝑛 𝑘𝑢𝑛𝑛𝑒𝑛 𝑒𝑛𝑘𝑒𝑙 𝑒𝑛 𝑎𝑙𝑙𝑒𝑒𝑛 𝑤𝑜𝑟𝑑𝑒𝑛 𝑣𝑜𝑜𝑟𝑔𝑒𝑠𝑐𝘩𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛 𝑛𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑏𝑖𝑗 𝑒𝑒𝑛 𝑣𝑎𝑛 𝑜𝑛𝑧𝑒 𝑑𝑖𝑒𝑟𝑒𝑛𝑎𝑟𝑡𝑠𝑒𝑛. 𝑊𝑖𝑗 𝑔𝑒𝑏𝑟𝑢𝑖𝑘𝑒𝑛 𝑔𝑒𝑒𝑛 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑤𝑎𝑎𝑟𝑏𝑖𝑗 𝑒𝑒𝑛 𝑑𝑖𝑒𝑟 𝑧𝑖𝑗𝑛 𝑔𝑒𝑣𝑜𝑒𝑙 𝑛𝑖𝑒𝑡 𝑘𝑎𝑛 𝑢𝑖𝑡𝑒𝑛, 𝑚𝑎𝑎𝑟 𝑤𝑒𝑙 𝑎𝑙𝑙𝑒𝑠 𝑤𝑎𝑎𝑟𝑛𝑒𝑒𝑚𝑡.

Natuurlijke middelen
Ook zonder medicijnen kunt u vuurwerkangst inperken. Zoals u van ons gewend bent, zijn de natuurlijke oplossingen gewoon aan de balie verkrijgbaar. Denk hierbij aan onze Oliën, sprays en voedingssupplementen. Lees hier verder over.

Elk dier is anders en heeft dan vaak ook een andere aanpak nodig, wij helpen u graag met advies op maat. Neem daarvoor contact met ons op of kom langs op de praktijk. We helpen u graag goed op weg naar 2020.