Dog Rocks

Het is weer heerlijk weer, het is duidelijk te merken dat de zomer nu echt begonnen is. Uw hond zal dan ook vaker lekker buiten op uw gazon liggen. In deze periode krijgen we dan ook vaak vragen of er iets te doen is aan de gele plekken in uw gras, als uw hond daar weer geplast heeft.

Dog Rocks AfbeeldingToen één van de collega’s ook tegen dit probleem aan liep, zijn we eens rond gaan kijken wat er op de markt beschikbaar is. Zo ontdekten we “Dog Rocks”. Echter, specifieke informatie vinden over de  Dog Rocks is nog niet zo makkelijk. Op diverse websites staat dat de producten wetenschappelijk zijn onderzocht, maar de onderzoeken zelf zijn nergens te vinden. Er staat ook alleen dat we te maken hebben met vulkanische stenen, maar niet welke “mineralen” ervoor zorgen dat er geen gele plekken ontstaan in het gras. Het is wel 100% natuurlijk. Iets dat ons uiteraard erg aanspreekt. Bovendien waren de recensies ook erg goed. De stenen naturaliseren het water, het haalt het stikstof eruit, de grote veroorzaker van de gele plekken op het gras. Maar het heeft geen enkele invloed op de dieren zelf.

Bij Diergeneeskundig Centrum Beek zijn wij grote voorstander van natuurlijke producten. Daarom besloten we het om eens uit te proberen. De collega vond het geen probleem om het eens uit te testen bij haar hond. Na twee weken kwam ze helemaal enthousiast op het werk. Vraag niet hoe, maar de stenen werkten. Ze had twee stenen in de waterbak van haar hond gelegd. Haar hond dronk gewoon het water, die vond het helemaal niet raar dat er stenen in zijn bak lag. Hij plaste vrolijk op het gazon, zonder dat zijn baasje nu boos werd. Want ook na een week waren er altijd nog geen gele plekken in het gazon te zien.  

Inmiddels gebruiken meerdere collega’s de Dog Rocks. Ook ik heb ze in de bak bij ons thuis liggen. Komt u bij ons in de wachtkamer en vraagt u zich af wat die stenen in de bak zijn? Ook daar liggen dus de Dog Rocks. Wij zijn helemaal fan. De Dog Rocks zijn bij ons te verkrijgen. Eén setje van 600 gram is voldoende om uw gazon twee maanden vlekvrij te houden, mist uw hond uiteraard altijd uit een bak drinkt met deze stenen. Onze collega geeft ze dan ook altijd mee, als haar hond uit logeren gaat.

                                                                                                                                                    Valerie Potters